Neem alvast een kijkje

5

Vakantiewoning | Het Tiende Blok


Meer informatie

Onze 4-persoonsvakantiewoning “Het tiende blok” is gelegen tussen Dalen, Coevorden en Zw…

Onze 4-persoonsvakantiewoning “Het tiende blok” is gelegen tussen Dalen, Coevorden en Zwinderen aan het kanaal Coevorden-Zwinderen welke in verbinding staat met de Verlengde Hoogeveense vaart. Van oudsher is ons huidige melkveebedrijf een akkerbouwbedrijf en gebouwd in 1935. Dit gebied bestond voor de ontginning eigenlijk met name uit veen, genaamd het Zwindersche Veld. Het perceel waar onze boerderij nu gevestigd is heette na het ontginnen “het 10e blok”, vandaar dan ook deze naam voor de vakantiewoning. Meerdere families hebben in deze boerderij gewoond. Het huis is in 1993/1994 compleet verbouwd en er is toen ook een 2e woning gerealiseerd die nu onze vakantiewoning is. 

Zoals u al heeft gelezen hebben we een melkveebedrijf. Onze koeien worden door robots gemolken, ook wel een VMS (Vrijwillig Melk Systeem) systeem genoemd. Tijdens uw verblijf bij ons mag een rondleiding (indien u dit leuk vindt) zeker niet ontbreken en we zullen dan ook met trots over ons bedrijf vertellen.

Vanuit de vakantiewoning heeft u een geweldig uitzicht over de landerijen en op het kanaal. Met een eigen oprit, ingang en tuin geniet u van alle rust en ruimte.  Alle vertrekken zijn op de begane grond dit maakt de woning tevens bijzonder geschikt voor minder valide mensen.

Het kanaal is uitermate geschikt om te vissen en er is zelfs een steiger waar gebruik van kan worden gemaakt. Ook een heerlijk stukje varen behoort tot een van de mogelijkheden (roeibootjes zijn beschikbaar). 

In de omgeving zijn talrijke bezienswaardigheden in de vorm van kunst, cultuur, historie en natuur te vinden. In onder andere plaatsen als Dalen, Gees, Zwinderen, Nieuwlande, Erm, Sleen en nog vele meer. Eigenlijk te veel om op te noemen omdat iedere plaats zijn eigen unieke schoonheid en bezienswaardigheid heeft. Ook seizoensactiviteiten zoals de zomermarkten in Dalen(het dorp tussen de molens), de Drentse Fiets4Daagse en de Havendagen in Coevorden zijn zeker een bezoekje waard.

Houdt u toch liever van winkelen dan zijn er in de omgeving volop mogelijkheden. Grotere winkelplaatsen als Emmen, Hoogeveen en Hardenberg vind u hier op ongeveer 20 minuten rijden vandaan. Zwolle en Groningen is een klein uurtje rijden.

Voor vakantiegasten die van wandelen houden is Drenthe dé provincie bij uitstek. Een heerlijke wandeling maken over een van de verschillende nationale parken in de omgeving is zeker een aanraden. Maar ook de omgeving rond de vakantiewoning biedt vele wandel mogelijkheden.

Maar natuurlijk ook qua fietsen is Drenthe dé fietsprovincie met zijn verscheidenheid aan fietsroutes via het uitgebreide knooppuntennetwerk. U kunt zo vanaf de woning één van de vele knooppuntenroutes verder oppakken.

Mocht u na een actief dagje trek hebben gekregen dan beschikt het dorp Dalen over uitgebreide horeca aangelegenheden met mooie en gezellige terrassen.

Op onze website staan diverse links naar de vele activiteiten en bezienswaardigheden die hier in de buurt zijn. Ook in de woning zijn tal van wandel- en fietsroutes fysiek aanwezig en vele folders. 

We hopen u snel te zien.

Groeten van de familie Luttikhuis

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!