Neem alvast een kijkje

15

Tiny House | Pioniershuisje


Reserveren

Je bent de enige gast op deze plek, in dit zeldzame Tiny House. Het werd gemaakt door Tralal…

Je bent de enige gast op deze plek, in dit zeldzame Tiny House. Het werd gemaakt door Tralaluna, geinspireerd door de historische koloniehuisjes en her te gebruiken materialen. Dit maakt het huisje inspirerend, vol verhalen en sfeervol. Het huisje is het gehele jaar te huur. Met de vloerverwarming èn een houtkachel, tesamen met de ecologische isolatie zit je hier wel goed. Vanuit de keuken zie je de vogeltjes in de bomen nestelen, voor het huisje dartelen lammetjes in de wei. Het slaapgedeelte kan worden afgesloten en heeft een tweepersoonsbed (of desgewenst 2 enkele bedden), onder een sterrenkijkvenster. De nachten zijn donker in dit deel van Drenthe, dus de kans op een sterrenbeleving is groot. Het sanitairhuisje, wat naast het Pioniershuisje staat, geeft een extra bijzondere ervaring. Het toilet is aangesloten op een helofytenfilter en kijkt uit over het bos. De heerlijke hemeldouche heeft dakvensters en is verfraaid met fotowand waardoor het is alsof je in een kas bent. Buiten geniet je van je hangmat, picknickbank, relaxfauteuils en sfeervol kampvuurtje.

De plek is minstens zo bijzonder als het huisje. Je verblijft hier als enige gast aan de rand van de Tuinen van Frederiksoord/Fruithof boomgaarden. Maar liefst 8 hectare met kleinere boomgaarden, omringd door bomen en struiken vol bloemen, bessen en bottels. Wat de Fruithof speciaal maakt zijn de zo’n 550 (!) verschillende zeldzame appel-, peer- en pruimsoorten. In het ‘self-service’ winkeltje bij de ingang kun je fruit kopen (zelf afwegen en afrekenen). Zelf rapen kan ook.

Het Tiny House wordt verhuurd in samenwerking met Janneke, zij is gastvrouw ter plaatse en wijst je graag de weg naar mooie plekken. Met haar sociale onderneming Evenbijkomen biedt zij ook trajecten voor gasten met burnoutklachten. 

De locatie leent zich zeer goed voor een meerdaags verblijf. Je kunt maar liefst 3 Nationaal Parken verkennen: Dwingelderveld, Drents Friese Woud en de Weerribben. Bij het fietstransferium, aan de andere kant van het weiland bij de parkeerlaats, kun je allerhande mobiliteit vinden.

Frederiksoord kent een boeiende geschiedenis, was de eerste kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid en kreeg onlangs (2021) de UNESCO WereldErfgoedstatus. In en vanuit het Pioniershuisje kun je op je eigen wijze het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid tot je nemen. Er liggen boeken om te lezen en recht tegenover het Pioniershuisje (aan de andere kant van de weide) ligt het Museum de Proefkolonie. Hier wordt het verhaal in een modern museum verbeeld en ten gehore gebracht. In het buitengebied kun je verhalen verkennen per fiets, wandelend, met een gids of individueel met een luistertocht.

Kortom, een perfecte relaxte retraiteplek èn uitvalsbasis om Unesco Werelderfgoed gebied en de Nationaal Natuurparken te verkennen.

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!