OER-reporters Drenthe

Onze OER-reporters zijn de laatste tijd opvallend vaak gespot. We kregen al meldingen vanuit het Drents Museum en het Hunebedcentrum binnen, maar ze zijn ook naar het Nationaal Gevangenismuseum en het Veenpark geweest. Hun avonturen legden ze vast op camera. Benieuwd hoe de bezoeken verliepen en wat zij het leukste vonden in deze musea? Hannah, Suze, Lenthe, Luna, Mart en Luuk laten het je weten via hun vlogs. Neem dus snel een kijkje!

Vlog Hunebedcentrum

Oermensen, trechterbekers en het allergrootste hunebed van Nederland. OER-reporters Hannah, Suze en Lenthe duiken de geschiedenis in en ontdekken dat het leven (en een schoen!) er vroeger toch wel heel erg anders uit zag. 

Hannah, Suze en Lenthe bezoeken en beoordelen het Hunebedcentrum en leggen dit vast in een vlog.
  • Hannah, Suze en Lenthe bezoeken en beoordelen het Hunebedcentrum en leggen dit vast in een vlog.

Vlog Drents Museum

Het grootste poppenhuis van Nederland vind je in het Drents Museum. OER-reporter Luna ging naar binnen, ontmoette de bewoners en mocht echt overal aanzitten! Ze nam ook een kijkje bij het veenlijkje van het Meisje van Yde, dat 2000 jaar geleden in Drenthe leefde.

Vlog Veenpark

Volg OER-reporters Mart en Luuk tijdens hun ontdekkingstocht door het Veenpark. Ze nemen een kijkje in een plaggenhut, ontmoeten de hoofdagent, lopen (uiteraard) het ouderwetse snoepwinkeltje niet zomaar voorbij en zien hoe het leven in het veen er vroeger uit zag.

Mats en Luuk bezoeken en beoordelen het Veenpark en leggen dit vast in een vlog.
  • Mats en Luuk bezoeken en beoordelen het Veenpark en leggen dit vast in een vlog.

Vlog Gevangenismuseum

Een ritje met de boevenbus, een spannende speurtocht én een echte cel van binnen bekijken. Dat het Gevangenismuseum een spannend uitje is, daar weten Hannah, Suze en Lenthe inmiddels alles van! Kijk mee hoe zij het museum ontdekken.

Zelf een bezoek brengen aan deze musea? Bekijk de openingstijden en reserveer je kaartjes.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!