MTB Kniphorstbosch (Zuidlaren)

35 minuten (8,7 km)

 • Download
 • Een prachtige route door het De Strubben-Kniphorstbosch voor de gevorderde MTB'er. Dit is een uniek stuk gebied tussen Schipborg, Anloo en Annen. Het is het enige archeologische reservaat in Nederland. Je vindt er een grote dichtheid aan archeologische monumenten: twee hunebedden, ongeveer zestig grafheuvels en eeuwenoude veldwegen. Je ziet er veel schapen.

  Ongeveer 70% van de route bestaat uit ni…

  Een prachtige route door het De Strubben-Kniphorstbosch voor de gevorderde MTB'er. Dit is een uniek stuk gebied tussen Schipborg, Anloo en Annen. Het is het enige archeologische reservaat in Nederland. Je vindt er een grote dichtheid aan archeologische monumenten: twee hunebedden, ongeveer zestig grafheuvels en eeuwenoude veldwegen. Je ziet er veel schapen.

  Ongeveer 70% van de route bestaat uit nieuwe singletracks, op sommige plekken kuipbochten en kleine heuvels. Om te voorkomen dat het parcours over eeuwenoude karrensporen zou gaan, is een vlonder van bijna 40 meter lengte gebouwd. De 'rock garden' die je tegenkomt in het parcours, is gebouwd met 24 ton rotsen.

  De route kan gestart worden vanaf Theeschenkerij Homanshof in Anloo.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Lunsenhof 20
  9467 PM Anloo
  1

  Als u door het natuurgebied De Strubben van Schipborg naar Annen loopt is, half verborgen, hunebed D7 te vinden.

  Hunebed D7
  2

  Aan de rand van een uitgebreid bosgebied van Anloo en Schipborg ligt dit vrij compleet hunebed rustig langs een wandelpad.

  Hunebed D8
  Eindpunt: Lunsenhof 20
  9467 PM Anloo

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee