Fietsen doe je in Drenthe!

Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek! Al fietsend door Drenthe trekt er allerlei moois aan je voorbij; prachtige natuurgebieden, hunebedden, brinkdorpen met gezellige terrasjes en leuke attracties. Genoeg leuke plekjes om onderweg voor af te stappen. Verschillende Drenten, waaronder Kjeld Nuis, Jens Dekker en Gert Jakobs vertellen je wat hun favoriete route is. Deze en andere mooie routes vind je hieronder. Stap op de fiets en ontdek welke route jouw favoriet is.

Zelfs als ik helemaal stuk ga tijdens een training zie ik nog hoe mooi Drenthe is.

Kjeld Nuis - wereldkampioen schaatsen

Recreatieve fietsroutes

Kjeld Nuis en Renate Groenewold nemen je mee naar hun favoriete fietsroute door Drenthe. Kjeld traint vaak in de omgeving van Emmen, maar fietst ook graag de Ellertsveldroute met zijn gezin. Onderweg vinden ze genoeg gezellige plekjes om even af te stappen. Renate fietst vaak een langere fietsroute, zodat ze de racefiets kan pakken. De Puur Drenthe-route is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze fietsroute leidt door gezellige dorpjes als Rolde, Grolloo en Westerbork, waar ze graag even op het terras gaat zitten om op adem te komen. Bekijk hieronder de favoriete routes van Kjeld en Renate en download ze gratis.

Fietstochten

In Drenthe vind je de meest uiteenlopende evenementen voor fietsliefhebbers. Van toertocht tot een mountainbike-evenement of een professionele wielerwedstrijd. Eén van de hoogtepunten is de Drentse Fiets4Daagse. Jong, oud, fanatiekelingen en recreanten, iedereen vindt tijdens dit fietsevenement z'n plek. Fiets je mee? Bekijk dan snel de fietskalender van dit jaar.

Doe mee aan een fietstocht

MTB-routes

Singletracks, kombochten en hoogteverschillen; Gert Jakobs, Marijn de Vries en Jens Dekker gingen je voor over hun favoriete MTB-routes in Drenthe. Als ze even terug zijn in Drenthe pakken zowel Gert als Marijn regelmatig de mountainbike. Gert rijdt vaak een aantal lussen achter elkaar, maar is fan van de route langs 't Nije Hemelriek door de afwisseling die de route onderweg biedt. Marijn fietst graag de Sleenerzandroute, waar ze het gevoel heeft eindeloos te kunnen rijden zonder het bos uit te komen. Jens vertrekt vanuit zijn woonplaats Fluitenberg regelmatig voor lange trainingen door de Drentse bossen en geniet onderweg van de heide op het Dwingelderveld. Bekijk hieronder hun favoriete routes en download ze gratis.

Drenthe is een mooie mix van dorpjes en rustige stukken, oeroude landschappen en leuke plekjes om koffie te drinken.

Marijn de Vries - journaliste en voormalig profwielrenster

Mountainbike evenementen

Ben jij iemand die graag wat vaart maakt? Die bovendien niet vies is van een beetje modder? Kies dan een mountainbikeroute die dwars door de Drentse natuur gaat. Dit is raggen op z'n best. Op volle snelheid tussen de bomen door. En de bossen zijn hier een aardige uitdaging, want er is hier nog best wat hoogteverschil. Dus neem mee, je mountainbike. Drenthe daagt je uit! 

Doe mee met een MTB-evenement