Laarzenpad Norg


Trek je laarzen aan (of uit…), haal je schepnetje op bij de Natuurplaats en ga op ontdekkingstocht in het beekdal van de Peestermaden bij Norg!

Onderweg volg je de blauwe laarzenbordjes en kom je opdrachtjes teg…

Trek je laarzen aan (of uit…), haal je schepnetje op bij de Natuurplaats en ga op ontdekkingstocht in het beekdal van de Peestermaden bij Norg!

Onderweg volg je de blauwe laarzenbordjes en kom je opdrachtjes tegen over het leven van Kobus de kikker en zijn vriendjes. Het brengt je naar het beekdal dat vol zit met de geheimen van de natuur. Hier kun je met je laarzen aan of op blote voeten in het water van de beek op zoek naar o.a. waterdiertjes. En na de tocht mag je je naam schrijven op het "Vangst-van-de-week bord" bij de waterdiertjes die jij gevangen hebt.

Het Laarzenpad (+/- 2 km) is op eigen gelegenheid te wandelen en start bij de Natuurplaats, Donderseweg 22 in Norg. Hier kan je tijdens openingstijden (woensdag t/m zondag tussen 10 en 17 uur) de materialen afhalen. De route en het gebruik van de materialen is gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen t/m ongeveer 10 jaar. Het Laarzenpad is van de meivakantie t/m de herfstvakantie open wanneer het pad goed begaanbaar is (geen hevige regenval).

Het Laarzenpad is een initiatief van de eigenaren van De Natuurplaats, Staatsbosbeheer, IVN Norg en verschillende organisaties uit de omgeving. Zij willen meer mensen betrekken bij de natuur en de bijzondere natuurgebieden zoals het Noordsche veld en de Peestermaden en deze meer bekendheid geven, o.a. door middel van actieve belevenisactiviteiten voor het hele gezin.

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag gesloten
  • Elke woensdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke zondag 10.00 - 17.00 uur

Kenmerken

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Adres:
De Natuurplaats
Donderseweg 22
9331 TB Norg
Plan je route
Afstand:

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!