Neem alvast een kijkje

Stichting Orvelte Poort


Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving.

De Stichting Orvelte Poort is op verschillende terreinen actief in het museumdorp Orvelte op het platteland van Drenthe. Rondleidingen worden verzorgd in de museum-boerderij, het Ottenshoes, waar ook de Multimediapresentatie het Orvelte Dagboek wordt vertoond. Ook verzorgen onze  gidsen rondleidingen door het dorp en de prachtige omgeving. Om het verhaal van Orvelte levend te houden worden in de vakantie-periode activiteiten en demonstratiesv…

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving.

De Stichting Orvelte Poort is op verschillende terreinen actief in het museumdorp Orvelte op het platteland van Drenthe. Rondleidingen worden verzorgd in de museum-boerderij, het Ottenshoes, waar ook de Multimediapresentatie het Orvelte Dagboek wordt vertoond. Ook verzorgen onze  gidsen rondleidingen door het dorp en de prachtige omgeving. Om het verhaal van Orvelte levend te houden worden in de vakantie-periode activiteiten en demonstratiesverzorgd in en rondom de boerderij zoals: spinnen en weven, kaarsen maken, touwdraaien, strovlechten, kantklossen en wilgentenen vlechten. Deze verscheidenheid aan activiteiten brengt de levendigheid van weleer in het dorp terug .

Openingstijden

  • Seizoen loopt van 1 april tot einde herfstvakantie. Buiten het seizoen zijn wij ieder weekend geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
    Van 1 april tot einde herfstvakantie dinsdag t/m zondag geopend, in juli en augustus ook op maandags geopend. Ook open van 23 december t/m 7 januari. Gesloten op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Prijzen

  • Volwassenen € 4,00
  • Kinderen € 2,00 5 t/m 14 jaar
  • € 8,50 Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen
  • Groepen € 3,50 vanaf 10 personen (prijs per persoon)

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!