Woonwijkcentrum Tonckenshuys


Het woonwijkcentrum Tonckenshuys is bedoeld voor mensen op leeftijd die graag naar hun eigen wensen wonen maar wel zorg nodig hebben. Bewoners van het centrum hoeven niet opnieuw te verhuizen als hun zorgbehoefte toe neemt en echtparen raken daardoor niet uit elkaar. Het is belangrijk dat men contact houdt met de mensen in de omgeving. Het Tonckenshuys heeft er voor gekoze…

Het woonwijkcentrum Tonckenshuys is bedoeld voor mensen op leeftijd die graag naar hun eigen wensen wonen maar wel zorg nodig hebben. Bewoners van het centrum hoeven niet opnieuw te verhuizen als hun zorgbehoefte toe neemt en echtparen raken daardoor niet uit elkaar. Het is belangrijk dat men contact houdt met de mensen in de omgeving. Het Tonckenshuys heeft er voor gekozen dat de bewoners, voor zover zij dat kunnen en willen, midden in de wijk kunnen blijven meedoen in de samenleving. Andersom vervult het Tonckenshuys een centrumfunctie in de wijk. Bij tal van activiteiten wordt aansluiting gezocht met de bewoners van de wijk rondom, alsmede de dorpsbewoners van Zuidwolde. Daarbij is gastvrijheid het devies. Het hart van het woonwijkcentrum is de centrale ontmoetingsruimte. Daar is café-restaurant “De Burgemeester” waar ook bezoekers gebruik van kunnen maken. In de binnenstraat (het Atrium) van het woonwijk­centrum, worden markten en andere sociaal-culturele activiteiten gehouden en het bevat tevens een buurthuis.
Buiten het gebouw bevinden zich een plantenkas en een dierenparkje. Dit kleindierenparkje is er mede op initiatief van de Natuurvereniging. Er zijn konijntjes, hamsters, geiten, kippen en allerlei siervogels te zien. Het is een bijzondere attractie voor kleine kinderen en het levert mogelijkheden voor contact op tussen de generaties.

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Meppelerweg 22
7921VR Zuidwolde
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!