Neem alvast een kijkje

De Brink


In de 13e eeuw verhuisde het klooster Maria in Campis naar Assen. De Brink is het voormalige…

In de 13e eeuw verhuisde het klooster Maria in Campis naar Assen. De Brink is het voormalige voorhof van dit klooster, waar Assen als esdorp onstond rond de Brink. De Kloosterstraat aan de Brink is ook zeker een bezoekje waard. De straat waar al bebouwing stond in de periode dat Assen een kloosternederzetting was is bijzonder op zich, maar bevat meer opmerkelijks. Aan de rechterkant van de Kloosterstraat vind je een muur van kloostermoppen die in de 19e eeuw gebouwd is. De muur bevat een pomp met opschrift: ‘Renovatum Anno Domini MDCCCXCV’. De vertaling luidt: ‘vernieuwd in 1895’. 

De Brink bestaat nu uit twee grasvelden met meerdere bomen en het is een onderdeel van het beschermd stadsgezicht. Je kunt hier nu lekker van de natuur genieten en op warme dagen verkoeling zoeken in de speelfontein. Zeker voor de kleintjes is dat erg leuk. In de lente en zomer staat dit plein vol terrassen met uitzicht op de mooie grasvelden.

Benieuwd naar meer highlights van Assen? We hebben een aantal must-sees in Assen voor je op een rijtje gezet. Klik hier om ze te ontdekken!

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Brink
9401HV Assen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!