Neem alvast een kijkje

Eindpunt Bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum

Grenzeloos is gelegen in een uniek stukje cultuur en natuur. Na een mooie wandel of fietstocht ben je welkom in ons restaurant voor een bakje koffie of een lekker kopje soep. Ook kun je een verfrissend biertje drinken. Namelijk de Werkende Wees. Grenzeloos heeft in samenwerking met brouwerij M…

Grenzeloos is gelegen in een uniek stukje cultuur en natuur. Na een mooie wandel of fietstocht ben je welkom in ons restaurant voor een bakje koffie of een lekker kopje soep. Ook kun je een verfrissend biertje drinken. Namelijk de Werkende Wees. Grenzeloos heeft in samenwerking met brouwerij Maalllust een biertje ontwikkeld geïnspireerd op het verhaal van Cornelis de Vogel dat wordt verteld in ons bezoekerscentrum. Cornelis de Vogel werd geboren op het Zeeuwse eiland Tholen in 1813. Op 6 jarige leeftijd werd hij wees. In 1824 werd hij op transport gezet naar de Koloniën van Weldadigheid. Hij werd koewachter.
Cornelis was maar 1,48 meter groot, waarschijnlijk daardoor uitgeloot voor militaire dienst. Hij overleed op 37 jarige leeftijd. Vlak voor de geboorte van zijn 4de kind. Bij het realiseren van het bezoekerscentrum kwam Hellen erachter dat Cornelis haar betovergroot vader was. Een rare gewaarwording. Lees het hele verhaal in ons bezoekerscentrum en kom daarna het biertje proeven in ons restaurant.

In het bezoekerscentrum worden nog meer verhalen verteld over de verschillende plaatsen in de omgeving, met allemaal hun eigen geschiedenis. 

In de shop (bij het bezoekerscentrum) zijn verschillende producten te koop. Streekproducten, nonfood producten en boeken die aansluiten bij de verborgen verhalen.

Enkele verhalen die daar worden weergegeven zijn:
- Het Urnenveld
- Het Karrenspoor
- Elsjen Roelofs

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!