Neem alvast een kijkje

Bar Brasserie Pingo - Drents MuseumDe nieuwe horecagelegenheid Bar Brasserie Pingo in het Drents Museum bestaat uit een make-over van het oude café met een spectaculaire uitbreiding. De nieuwe brasserie kent een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken, lokaal, ambachtelijk, puur en gastvrijheid in een modern en eigentijds jasje zijn gestoken.

Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuï…


De nieuwe horecagelegenheid Bar Brasserie Pingo in het Drents Museum bestaat uit een make-over van het oude café met een spectaculaire uitbreiding. De nieuwe brasserie kent een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken, lokaal, ambachtelijk, puur en gastvrijheid in een modern en eigentijds jasje zijn gestoken.

Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuït 'heuvel die groeit': heuvels die tijdens de laatste ijstijd een steeds groter wordende kern van ijs hadden. Na het smelten van het ijs bleef een klein rond watertje achter. In Drenthe liggen naar schatting 2500 pingoruïnes waarvan we er nu nog vele tientallen in het landschap kunnen herkennen. Pingo verbindt het Drents Museum aan het Drentse landschap.

Prijzen

  • Regulier van € 25,00 tot € 40,00

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!