Neem alvast een kijkje

4

B&B OpdeParkkamp


Wilt u overnachten in Drenthe op de grens met de waterrijke kop van Overijssel dan is B&…

Wilt u overnachten in Drenthe op de grens met de waterrijke kop van Overijssel dan is B&B OpdeParkkamp dé gelegenheid. U bevindt zich dan in het midden van drie Nationale Parken: fietsen en wandelen in bossen en heide en varen in het gebied rond Giethoorn en Blokzijl. B&B OpdeParkkamp is een modern ingerichte B&B, aangepast aan de wensen van de hedendaagse toerist. Hier kunt u overnachten in een rustige ambiance, op comfortabele boxspringbedden. De kamers zijn voorzien van digitale TV, internet/Wifi van een prima kwaliteit, minibar, Nespresso apparaat en waterkoker. 

Ook voor zakenmensen is dit het adres ‘in het Noorden’ om op doorreis te overnachten.

 B&B OpdeParkkamp heeft twee kamers voor max. 6 personen

‘deEersteKamer’ is gelegen op de begane grond en heeft o.a. twee eenpersoons boxspringbedden en een aparte badkamer met douche, wastafel en toilet.

‘deFamilieKamer’ is gesitueerd op de eerste verdieping en heeft een overdekt balkon met een prachtig uitzicht. Deze kamer bestaat uit twee gekoppelde kamers. In elke kamer staan twee eenpersoons boxspringbedden. DeFamilieKamer heeft voor vier personen een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd, bij mooi weer serveren wij desgewenst buiten op het terras of het balkon.

Natuur

De B&B ligt op vijf minuten van het Holtingerveld. Dit natuurgebied vormt samen met de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friesewold het natuur- en cultuurlandschap van de Drents-Friese grensstreek. Hier kunt u genieten van de natuur, sporten zoals fietsen, wandelen, mountainbiken, langlaufen etc. Aan de westkant van het gebied vindt u nationaal park De Weerribben, waar u wandelt, fietst of vaart tussen bijzondere plaatsjes als,  Giethoorn, Blokzijl, Jonen en Kalenberg.

Het Holtingerveld dateert uit de IJstijd. Dat is goed herkenbaar in het natuurgebied. Er liggen twee  hunebedden; veel archeologische kenmerken en zeer herkenbare elementen uit de Tweede Wereldoorlog maken het gebied extra interessant. De flora is rijk aan soorten die vooral op de door het ijs opgeschoven leemrijke grond voorkomen. Aan de rand van dit gebied lag tijdens WO II een Duits vliegveld, waarvan de sporen nog goed zichtbaar zijn.

Langs goed aangegeven routes kunt u wandelen en fietsen. Met de Heideexpres kunt u een tour door het gebied maken met deskundige uitleg over de bezienswaardigheden. Het Holtingerveld is per fiets vanuit de B&B OpdeParkkamp in 5 minuten te bereiken. Natuurlijk kunnen wij u voorzien van informatie over de directe omgeving, om zodoende van uw verblijf in onze B&B, in dit prachtige gebied, tot een succes te maken.

Onze B&B OpdeParkkamp in Havelte is zeer fiets vriendelijk, Wij hebben een apart onderkomen om jullie fietsen een veilige plek voor de nacht te geven. En zoals jullie schoon gedoucht naar bed gaan, kunnen de fietsen middels een hoge drukreiniger ook goed schoongemaakt worden om aan welverdiende nachtrust te beginnen. 

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

B&B OpdeParkkamp
Parkkamp 37
7971 AL Havelte
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!