Hubroute Klazienaveen (7KM)

(6.9 km)

 • Download
 • De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en door het Oosterbos. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 7 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De rout…

  De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en door het Oosterbos. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 7 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De route is gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Je vindt de knooppunten in de beschrijving en wanneer je deze route downloadt. 

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan op meerdere plekken in Klazienaveen. 

  Dit ga je zien

  70
  1

  Museum Janning - Verborgen schatten vanuit het verleden.... Collectie kerkelijke kunst en schilderijen van pastoor Hein Janning alsmede de historische fotocollectie van Meester Ben Schreur.

  Museum Janning
  70
  36
  37
  2

  Een Nederlands Hervormde kerk, beter bekend als Kruiskerk, met aangebouwde consistorie en jeugdgebouw. De Kerk is gebouwd in de periode van 1957-1963 in opdracht van de Kerkvoogdij der Nederlands Hervormde Gemeente van Klazienaveen.

  Kruiskerk
  70

  Beschrijving

  70

  Wandelen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Recreatieschap Drenthe een aantal wandelingen samengesteld vanaf de hubs. De routes zijn gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Reis met het OV naar het startpunt van je wandeling. Bij deze route is dat Bushalte Dordsebrug: 7891 CE Klazienaveen. Vanaf de hub start je wandeling door het Drentse Landschap.

  Wandelknooppunten:

  70 - 36 - 37

  Over de route:

  Vanaf de hub in Klazienaveen heeft u de keuze uit een aantal wandelroutes van verschillende afstanden. U begint deze 7 kilometer lange wandeling aan de noordzijde langs de Verlengde Hoogeveense Vaart. Sinds eind 19e eeuw is dit kanaal de verbinding tussen het Meppelerdiep bij Meppel en het Süd-Nord-Kanal in Duitsland.

  U verlaat de vaart om door een woonwijk bij knooppunt 70 te komen. De route vervolgt zich langs de rand van Klazienaveen en brengt u aan de noordkant van de snelweg A32. Hier wandelt u door het Oosterbos. U komt langs het geologisch monument van Nieuw-Dordrecht. Dit vermeende hunebed blijkt te bestaan uit brokstukken van een grote zwerfsteen, die sinds de laatste ijstijd onder het veen zijn verdwenen en sinds 1921 weer tevoorschijn kwamen.

  Wanneer u weer onder de snelweg door wandelt, komt u de oude Marechausseekazerne tegen. De route gaat verder langs het Scholtenskanaal naar knooppunt 37.

  Vanaf hier wandelt u door het centrum terug naar de hub. Er is een breed aanbod aan winkels en gezellige eetgelegenheden te vinden in het centrum van Klazienaveen. Ook vindt u hier het bronzen beeld “De Veenarbeider”, dat een eerbetoon vormt aan veenarbeiders in Klazienaveen en omliggende veenkoloniën.

  70
  • 70
  • 70
  • 36
  • 37
  • 70

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!