Hubroute Klazienaveen (14 km)

(14.0 km)

 • Download
 • De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en door het Bargerveen. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 14 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De rout…

  De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en door het Bargerveen. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 14 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De route is gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Je vindt de knooppunten in de beschrijving en wanneer je deze route downloadt. 

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan op meerdere plekken in Klazienaveen. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen
  37
  38
  41
  40
  98
  01
  02
  1

  Aan de noordkant van het Bargerveen ligt deze vogelkijkhut. De hut van beton heeft een bankje en er zijn kijkgaten op twee verschillende hoogtes. Vanuit hier heb je zicht op twee waterpartijen.

  Bargerveen Vogelkijkhut
  03
  09
  10
  18
  2

  Het Bargerveen is een natuurgebied midden in ’t Veenland, in de gemeente Emmen. Het gebied bestaat voornamelijk uit hoogveen en is een restje van het Boertangermoeras. In het gebied kunnen prachtige...

  Bargerveen - 't Veenland
  23
  24
  38
  37
  Eindpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen

  Beschrijving

  Startpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen

  Wandelen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Recreatieschap Drenthe een aantal wandelingen samengesteld vanaf de hubs. De routes zijn gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Reis met het OV naar het startpunt van je wandeling. Bij deze route is dat Bushalte Dordsebrug: 7891 CE Klazienaveen. Vanaf de hub start je wandeling door het Drentse Landschap.

  Wandelknooppunten:

  37 – 38 – 41 – 40 – 98 – 01 – 02 – 03 – 09 – 10 – 18 – 23 – 24 – 38 – 37

  Over de route:

  Vanaf de hub in Klazienaveen heeft u de keuze uit een aantal wandelroutes van verschillende afstanden. Voor deze 14-kilometer-lange route wandelt u langs de Verlengde Hoogeveensche Vaart, dat hier ook wel het Van Echtenskanaal wordt genoemd, naar het eerste knooppunt van deze route. Hierbij komt u door het centrum van Klazienaveen, een veenkolonie uit de 19e eeuw. Het bronzen beeld van “De Veenarbeider” laat zien dat het veen een prominente rol speelt in de Klazienaveen en het omliggende gebied.

  Knooppunt 37 is te vinden bij de splitsing van het Scholtenskanaal en de Verlengde Hoogeveensche Vaart. Wisselend aan de noord- en zuidzijde van de Verlengde Hoogeveensche Vaart vervolgt u de wandeling in de richting van Zwartemeer. Direct wanneer u Zwartemeer binnenkomt, buigt u rechts af richting het Bargerveen.

  Het Bargerveen is een uniek natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit hoogveen. Waar ooit meer dan de helft van ons land er mee bedekt was, is het op dit moment een van de weinige plekken waar nog levend hoogveen te vinden is. U wandelt door het noordelijke deel van het Bargerveen, dat met zijn grote waterpartij een waar vogelparadijs is. Ook is er in het gebied een grote variatie aan planten te vinden. Kortom, de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

  Terug in Klazienaveen wandelt u vanaf knooppunt 38 langs de Verlengde Hoogeveensche Vaart om terug bij de hub te komen. Hierbij komt u weer door het centrum van Klazienaveen, dat een breed aanbod aan winkels en eetgelegenheden heeft

  Eindpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen
  • 37
  • 38
  • 41
  • 40
  • 98
  • 01
  • 02
  • 03
  • 09
  • 10
  • 18
  • 23
  • 24
  • 38
  • 37

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!