Ruiterroute Gijsselterkoelen Boswachterij Ruinen

(7.8 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde ruiterroute van bijna 8 kilometer leidt je door de Boswachterij Ruinen met bossen, plassen en zanden; een heerlijk gevarieerd gebied. Proef de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen waardoor de bossen meer vogels aantrekken.

  Parkeren
  Parkeerplaats Gijsselterweg Ruinen
  De parkeerplaats ligt in het bos ten (z…

  Deze bewegwijzerde ruiterroute van bijna 8 kilometer leidt je door de Boswachterij Ruinen met bossen, plassen en zanden; een heerlijk gevarieerd gebied. Proef de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen waardoor de bossen meer vogels aantrekken.

  Parkeren
  Parkeerplaats Gijsselterweg Ruinen
  De parkeerplaats ligt in het bos ten (zuid)westen van de Gijsselterweg en is bereikbaar via een keienweg van ca. 500 meter vanaf de Gijsselterweg. Komende vanaf Hoogeveen moet je op de Gijsselterweg het bos linksaf inslaan ter hoogte van de Echtensedijk. Komende vanuit Ruinen moet je rechtsaf het bos inslaan ten hoogte van de Echtensedijk. De GPS Coördinaten van de parkeerplaats zijn 52.743155, 6.416572. 

  Parkeerplaats Ruinerweg Echten 
  De parkeerplaats ligt in het bos ten westen van de Ruinerweg en is bereikbaar via een half verharde weg van ca. 200 meter vanaf de Ruinerweg. Komende vanaf Ruinen is het ca. 400 meter rijden na het passeren van ‘t Boshuys Echten. Komende vanaf Echten is het ca. 400 meter rijden na het passeren van de inrit van het Bovenveen. De GPS Coördinaten parkeerplaats zijn 52.730404, 6.383410.

  Bewegwijzering
  De men- en ruiterroute is bewegwijzerd met groene vierkante bordjes met de opdruk van een hoefijzer.

  Dit ga je zien

  2

  Boswachterij Ruinen, een bos- en heidegebied van 1000 hectare, is ontstaan in 1940 uit een voormalig veen-, heide- en stuifzandgebied. Grotendeels bestaande uit naaldbomen, met beperkte aanwezigheid...

  Boswachterij Ruinen
  3

  Heide terrein met plassen

  Gijsselterkoelen
  5

  Beukenlaan Boswachterij Ruinen

  Beukenlaan Boswachterij Ruinen

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!