MTB Diever-Hoogersmilde

1 uur 32 minuten (23.0 km)

 • Download
 • Deze gevorderde route loopt door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en kent veel singletracks. Er is verrassend veel hoogteverschil. Voor de gevorderde MTB'er een mooie uitdaging!

  Parkeren

  Parkeren kan bij Bosweg 7981 LE Diever.

  Bewegwijzering

  De route wordt bewegwijzerd aan de hand van witte bordjes met groene opdruk van het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes).

  Verbindingsroutes

  Verbindingsroutes naar andere MTB-routes worden veelal met een zwarte opdruk aangegeven en soms met een twee kleuren opdruk. Klik hier voor alle informatie over MTB routes. 

  • MTB Diever-Hoogersmilde routebordjes

  • Verbindings routebordje

  Dit ga je zien

  Startpunt: Bosweg
  7981 LE Diever
  1

  Kamperen in Drenthe vol luxe en comfort, dat kan op de ruime kampeerplaatsen van Camping Diever. U kunt ervoor kiezen om te kamperen tussen de bomen of op een gezellig veldje. Alle kampeerplaatsen zijn zeer ruim en voorzien van elektra.

  Camping Diever
  Eindpunt: Bosweg
  7981 LE Diever

  Beschrijving

  Startpunt: Bosweg
  7981 LE Diever

  Extra Info

  • Deze zware route (op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland) loopt door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand.
  • De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers en je vindt dan ook vooral singletracks. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat vind je in de route verassend veel hoogteverschil. In 2014 is de route aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar. In combinatie met de route in Appelscha (de verbindingsroute is met zwarte bordjes aangegeven) dan kun je spreken van een behoorlijk intensieve uitdaging voor gevorderden.  
  •  In Het Nationaal Drents Friese Wold is veel toerisme. Af en toe kruisen de routes wandelpaden en ruiterpaden. Dit hoeft niet tot problemen te lijden, maar hou er wel rekening mee. De uitgezette routes zijn prima te rijden door iedere mountainbiker al zal je als beginner misschien een keer van de fiets af moeten bij een van de steile klimmetjes. Kortom: ook voor de gevorderde MTB'er een mooie uitdaging!
  Eindpunt: Bosweg
  7981 LE Diever

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!