Kinderfietsroute Bello de koe

(11.0 km)

 • Download
 • De route van Bello neemt je mee door het prachtige Drentsche Aa-gebied. Een mooi en bijzonder fietsgebied, waar je - als je goed kijkt - volop sporen uit de IJstijd tegenkomt.

  Parkeren
  Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de Kymmelsberg. Een handig adres voor de navigatie is Borgweg 41, 9469 PG Schipborg.

  Bewegwijzering 
  De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met groene opdruk. Je kunt de route ook vanaf een willekeurig ander beginpunt starten.

  Eten & drinken
  Wil je wat eten of drinken tijdens deze fietstocht? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Gasteren en Anloo.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Borgweg 37
  9469 PJ Schipborg
  1

  Net buiten Schipborg ligt de Kymmelsberg, de hoogste zandduin langs het beekdal van de Drentsche Aa. Vanaf de Kymmelsberg heb je een prachtig uitzicht op het stroomdal van de Drentsche Aa.

  Uitzichtpunt Kymmelsberg Uitzicht van de Kymmelsberg
  2

  Uitzichtpunt Belvedere (Schipborg), is een schitterende plek om kennis te maken met het prachtige landschap van de Drentsche Aa. Wandelingen maken vanaf hier is goed mogelijk.

  Uitzichtpunt Belvedere (Schipborg)
  3

  Terrein met 28 grafheuvels, het hunebed D7 en sporen van bewoning.

  Terrein met 28 grafheuvels te Anloo
  4

  De Strubben-Kniphorstbosch is een natuurgebied tussen Anloo en Schipborg. Je vindt hier verschillende sporen uit de prehistorie, waaronder twee hunebedden en maar liefst ongeveer 60 grafheuvels.

  De Strubben-Kniphorstbosch
  5

  Terrein met grafheuvel te Anloo

  Terrein met grafheuvel
  6

  Terrein met twee grafheuvels en hunebed D8 te anloo

  Terrein met twee grafheuvels
  7

  Terrein met grafheuvel te Anloo

  Terrein met grafheuvel
  8

  Terrein met zes grafheuvels te Anloo

  Terrein met zes grafheuvels
  9

  Buitentheater in het Speulkoelbos van de stichting Rondom Magnus.

  Openluchttheater de Speulkoel Anloo
  10

  Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa heeft haar naam te danken aan de bijzondere beek die door het landschap loopt: De Drentsche Aa. 'Duizenden jaren cultuur in een waaier van meanderende beken'.

  Nationaal Park Drentsche Aa
  11

  Magnuskerk Anloo

  Magnuskerk Anloo
  12

  Langs de weg richting Gasteren en Oude Molen in de Gasterse Duinen lig het afgelegen hunebed. Het hunebed zelf is lang niet meer intact doordat een deel van de stenen geroofd zijn, maar desondanks is het wel een bezoekje waard.

  Hunebed D10
  13

  De Gasterse Duinen bestaat uit een golvend heidelandschap. Forse stuifduinen en schilderachtige vennen bepalen voor een groot deel het aanzicht van het terrein.

  Gasterse Duinen
  Eindpunt: Borgweg 37
  9469 PJ Schipborg

  Beschrijving

  Startpunt: Borgweg 37
  9469 PJ Schipborg

  Extra Info

  • Koeien lopen er in Drenthe genoeg rond. De heidekoe kom je echter een stuk minder vaak tegen. Maar dit verandert, want in steeds meer Drentse natuurgebieden loopt de heidekoe vrij rond. Eén van deze heidekoeien is Bello. Hij kan jullie slimmigheid goed gebruiken, want Bello heeft een probleem!
  • Als je van spannende verhalen houdt, ben je hier midden op De Hondsrug op de juiste plek. Het Geopark is namelijk een uniek gebied in Europa dat je het beste op de fiets kunt verkennen. Op De Hondsrug leefden ooit harige mammoeten, Neanderthalers en hunebedbouwers. En in het veld kun je nog sporen vinden van oude karren, helemaal uit de middeleeuwen. Waar wacht je nog op? Stap op de fiets en beleef de historie!
  • In de app ‘Steenmannetje Op Fietse’ (Android, iOS), vind je Bello en de andere dieren. Langs de route staan bordjes met daarop het dier van jouw route. In de Steenmannetje-app kun je de afbeeldingen op de bordjes scannen. Zo krijg je instructies voor opdrachten. Wil je tijdens de route een blik werpen in het verleden en zien hoe het er hier duizenden jaren geleden uitzag? Vergeet dan niet een VR-bril mee te nemen.
  Eindpunt: Borgweg 37
  9469 PJ Schipborg

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!