Fietsroute Rondje rond Assen


  • Download
1 uur 40 minuten (36,5 km)

De route brengt je over de mooiste fietspaden langs de stadsrand van Assen. Onderweg kom je langs het meanderende Deurzerdiep en maak je kennis met Kampsheide. Je fietst terug door het Asserbos.

Om een rondje langs de stadsrand van Assen te fietsen kun je…

De route brengt je over de mooiste fietspaden langs de stadsrand van Assen. Onderweg kom je langs het meanderende Deurzerdiep en maak je kennis met Kampsheide. Je fietst terug door het Asserbos.

Om een rondje langs de stadsrand van Assen te fietsen kun je het beste een middag of een ochtend uittrekken, want de route is bijna veertig kilometer lang. Onderweg zal het je opvallen hoe verschillend de landschappen rond de stad zijn. Zo komt de route door een ontginningslandschap in de oude veengebieden aan de westkant en noordkant van de stad, langs hoge akkers, door besloten beekdalen, over een heideveld met jeneverbes, langs kletsnatte groenlanden en door het oude Asserbos. En steeds als je onderweg naar rechts kijkt, zie je Assen vlakbij.

Lengte fietsroute 38 km.

Startpunt Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2, 9402 SL Assen.

Volg borden Stadsbroek / De Bonte Wever naar parkeerterrein aan het Stadsbroek.

Dit ga je zien

Startpunt: Bosrand 3
9401 SL Assen
1
Baggelhuizen

Baggelhuizen is een woonwijk in Assen. Deze woonwijk werd aangelegd begin jaren 70 van de 20e eeuw. Ze is vernoemd naar de gelijknamige buurtschap die er voordien lag, en die uit slechts enkele huizen en boerderijen bestond.

2
Ter Aard

Ter Aard is een buurtschap gelegen ten noorden van de stad Assen in de provincie Drenthe. Ter Aard behoort sinds de gemeentelijke herindeling in 1998 tot de gemeente Assen, daarvoor tot de toen nog bestaande gemeente Vries

3
Loon

Loon is een dorp in de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente Assen, ten noordoosten van de stad Assen.

4
Anreep

Anreep is een buurtschap gelegen ten zuidoosten van de stad Assen en valt onder de gemeente Assen in de provincie Drenthe

Eindpunt: Bosrand 3
9401 SL Assen

Kenmerken

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!