Een Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

(49.0 km)

 • Download
 • Dit KunstRondje van 49 km, dat je zowel op de fiets als met de auto kunt volgen, brengt je bij 14 unieke locaties in de Koloniën van Weldadigheid. Op deze bijzondere plaatsen kun je kunst van ‘Expositie Beeldschoon’ bewonderen. Elk kunstwerk is met zorg uitgezocht en komt op deze plek goed tot zijn recht. De fietstocht is een prachtige manier om te genieten van cultuur en natuur. Een perfecte combinatie!

  Je kunt het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje beginnen bij de kunstlocatie die voor jou het makkelijkst is. Bij de meeste locaties heb je de mogelijkheid om iets lekkers te nuttigen. Welkom!

  Dit ga je zien

  Startpunt: Galerie Beeldschoon
  Lohnislaan 4
  8337 KG De Pol
  1

  Hedendaags & Moderne Beeldende Kunst. Bezoek onze Kunstgalerie 'Beeldschoon' en u treft een ruim aanbod waarbij kunstenaars zich onderscheiden in materialen en disciplines. Kunst van hoge kwaliteit. Deelnemende kunstenaars: zie website

  Galerie 'Beeldschoon' bij De Pol
  2

  Deze sfeervolle, verrassende open tuin 3300 m2 ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met mooie doorkijkjes naar het prachtige landschap van landgoed “Heerlijkheid de Eese”. Ook is er een theeschenkerij met verrukkelijke thee en koffie met huisgemaakte lekkernijen, lunch of High Tea.

  De Maartjestuin
  3

  Buitengoed Fredeshiem ligt er werkelijk schitterend, daar in het bosrijke gebied van ‘Weerribben Wieden’ (Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk).

  Buitengoed Fredeshiem
  4

  Dependance Logement Frederiksoord
  5

  Hotel FrederiksoordKom heerlijk overnachten in het monument! Hotel Frederiksoord is een unieke plek in de Koloniën van Weldadigheid waar u heerlijk kunt genieten en uit kunt rusten? Het...

  Reserveren

  Hotel Frederiksoord Logement Frederiksoord - Overnachten in het monument - Proef de sfeer en geniet!
  7
  Nieuw

  POSTEN nordic cuisine is een Restaurant, Koffiebar en Vergaderlocatie. In het voormalige Postkantoor van Frederiksoord. In het hart van UNESCO werelderfgoed De Koloniën van Weldadigheid.

  POSTEN nordic cuisine Frederiksoord Voormalige Postkantoor van Frederiksoord
  8

  ZIE - BELEEF - VERWONDER Welkom in dit bijzondere belevingsmuseum dat u zo’n 200 jaar terug in de tijd brengt. Hier ontdekt u de oorsprong van onze verzorgingsstaat tijdens een multimediale tijdreis. Beleef het verhaal van de eerste kolonisten.

  Meer informatie

  Museum De Proefkolonie Frederiksoord
  9

  Startpunt voor de mooiste fietstochten in Drenthe! Het Fietstransferium Frederiksoord vind je in het hart van de Koloniën van Weldadigheid. Hier huur je diverse tweewielers (o.a. fietsen, e-bikes en e-choppers) om het unieke gebied te ontdekken.

  Fietstransferium Frederiksoord
  10

  Midden in hartje Frederiksoord vind je De Bijenhoff, een prachtig natuurpark met uniek doolhof (publicatie in de National Geographic!). Kom dwalen en lummelen in de natuur. Loop het Natuurpad met de kinderen en ontdek hoe belangrijk de Bij voor ons eco-sy

  Natuur- en Speelpark De Bijenhoff
  11

  Nergens in Drenthe vind je de zee, behalve in Vledder. Sinds 1965 is hier Miramar zeemuseum, opgericht door mej. Jeanne Warners. Haar indrukwekkende collectie schelpen, koralen en andere zeedieren verzamelde zij uit meer dan tachtig landen.

  Miramar zeemuseum
  12

  Kunst met een glimlach Is het echt of vals of een knappe kopie? Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt.

  Museum Valse Kunst
  13

  B&B Hoeve Morgenster ligt op een schitterende locatie nabij het Drents Friese Wold en de bossen van

  Hoeve Morgenster
  14

  Ontdek onze meerdaagse voordeel-arrangementen en geniet volop van uw verblijf. Als u rechtstreeks boekt, betaalt u geen boekingskosten.

  Grenzeloos - Slapen Eten Beleven Kaal te boeken op basis van logies, maar ook met ontbijt en evt. diners vanuit het restaurant. Deze kamer heeft een keuken, ideaal voor o.a. langere periodes.
  15

  Hotel restaurant Villa Nova is een sfeervol familiebedrijf op een prachtige locatie aan de rand van nationaal park het Drents Friese Wold. . Bijzonder is het naastgelegen paardenhotel.

  Hotel Restaurant Villa Nova
  16

  Aan de rand van het bos en de heidevelden van het Drents-Friese Wold ligt Hoeve De Werkhorst. De familie Bethlehem runt op deze landelijk gelegen boerderij een moderne melkveehouderij waar verse zuivelproducten worden gemaakt en verkocht.

  Hoeve De Werkhorst
  17

  Theeschenkerij De Buytenplaets is gelegen aan de rand van Noordwolde. U kunt er terecht voor een kop koffie of thee met een heerlijk huisgebakken taartje, een bijzondere lunch of een uitgebreide High Tea.

  De Buytenplaets
  Eindpunt: Galerie Beeldschoon
  Lohnislaan 4
  8337 KG De Pol

  Beschrijving

  Startpunt: Galerie Beeldschoon
  Lohnislaan 4
  8337 KG De Pol

  U kunt het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje beginnen bij de kunstlocatie die voor u het makkelijkst is. Bij de meeste locaties heeft u de mogelijkheid om iets lekkers te nuttigen. Welkom!

  Eindpunt: Galerie Beeldschoon
  Lohnislaan 4
  8337 KG De Pol

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!