Een Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

(49,0 km)

 • Download
 • Dit KunstRondje van 49 km, dat je zowel op de fiets als met de auto kunt volgen, brengt je bij 13 unieke locaties in de Koloniën van Weldadigheid. Op deze bijzondere plaatsen kun je kunst van ‘Expositie Beeldschoon’ bewonderen. Elk kunstwerk is met zorg uitgezocht en komt op deze plek goed tot zijn recht. De fietstocht is een prachtige manier om te genieten van cultuur en natuur. Een perfecte combinatie!

  Dit ga je zien

  Startpunt: Museum de Proefkolonie
  Majoor van Swietenlaan 1 a
  Frederiksoord
  1

  Midden in hartje Frederiksoord vind je De Bijenhoff, een prachtig natuurpark met uniek doolhof (publicatie in de National Geographic!). Kom dwalen en lummelen in de natuur. Loop het Natuurpad met de kinderen en ontdek hoe belangrijk de Bij voor ons eco-sy

  Natuur- en Speelpark De Bijenhoff
  2

  In de Kunstkaemer van het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie van hedendaagse kunst van een aantal gerenommeerde kunstenaars in combinatie met toegepaste kunst van top ontwerpers uit de Art...

  Meer Informatie

  Huygens Huys - Kunstkaemer
  3

  Een unieke plek om weldadig te verblijven aan de rand van 't Sterrebos in hartje Frederiksoord. Het bijzondere monument stamt uit de 18e eeuw en is inmiddels omgetoverd tot een sfeervol *** Boutique hotel met een fijne keuken en aangenaam terras. Welkom!

  Reserveren

  Logement & Gasterij Frederiksoord Logement Frederiksoord - Overnachten in het monument - Proef de sfeer en geniet!
  4

  Buitengoed Fredeshiem ligt er werkelijk schitterend, daar in het bosrijke gebied van ‘Weerribben Wieden’ (Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk).

  Buitengoed Fredeshiem
  5

  Deze sfeervolle, verrassende open tuin 3300 m2 ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met mooie doorkijkjes naar het prachtige landschap van landgoed “Heerlijkheid de Eese”. Ook is er een theeschenkerij met verrukkelijke thee en koffie met huisgemaakte lekkernijen, lunch of High Tea.

  De Maartjestuin
  6

  Hedendaags & Moderne Beeldende Kunst. Bezoek onze Kunstgalerie 'Beeldschoon' en u treft een ruim aanbod waarbij kunstenaars zich onderscheiden in materialen en disciplines. Kunst van hoge kwaliteit. Deelnemende kunstenaars: zie website

  Galerie 'Beeldschoon' bij De Pol
  7

  Theeschenkerij De Buytenplaets is gelegen aan de rand van Noordwolde. U kunt er terecht voor een kop koffie of thee met een heerlijk huisgebakken taartje, een bijzondere lunch of een uitgebreide High Tea.

  De Buytenplaets
  8

  Aan de rand van het bos en de heidevelden van het Drents-Friese Wold ligt Hoeve De Werkhorst. De familie Bethlehem runt op deze landelijk gelegen boerderij een moderne melkveehouderij waar verse zuivelproducten worden gemaakt en verkocht.

  Hoeve De Werkhorst
  9

  Hotel restaurant Villa Nova is een sfeervol familiebedrijf op een prachtige locatie aan de rand van nationaal park het Drents Friese Wold. . Bijzonder is het naastgelegen paardenhotel.

  Hotel Restaurant Villa Nova
  10

  B&B Hoeve Morgenster ligt op een schitterende locatie nabij het Drents Friese Wold en de bossen van

  Hoeve Morgenster
  11

  Kunst met een glimlach Is het echt of vals of een knappe kopie? Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt.

  Museum Valse Kunst
  12

  Nergens in Drenthe vind je de zee, behalve in Vledder. Sinds 1965 is hier Miramar zeemuseum, opgericht door mej. Jeanne Warners. Haar indrukwekkende collectie schelpen, koralen en andere zeedieren verzamelde zij uit meer dan tachtig landen.

  Miramar zeemuseum
  Eindpunt: Museum de Proefkolonie
  Majoor van Swietenlaan 1 a
  Frederiksoord

  Beschrijving

  Startpunt: Museum de Proefkolonie
  Majoor van Swietenlaan 1 a
  Frederiksoord

  U kunt het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje beginnen bij de kunstlocatie die voor u het makkelijkst is. Bij de meeste locaties heeft u de mogelijkheid om iets lekkers te nuttigen. Welkom!

  Eindpunt: Museum de Proefkolonie
  Majoor van Swietenlaan 1 a
  Frederiksoord

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!