Aanstreekelijk rondje 2

(42,0 km)

 • Download
 • Geniet van de mooie natuur en alle heerlijke streekproducten van het Aa en Hunze gebied. Deze route van 42 kilometer zit vol variatie langs imkerijen, boerderijwinkels, de grootste schaapskudde en zelfs een melktap. Deze prachtige fietstocht gaat door twee bijzondere gebieden, namelijk het Nationaal Park Drentsche Aa én UNESCO Geopark 'De Hondsrug'.

  Parkeren

  Parkeren kan bij de Schaapskooi aan de Crabbeweg 2 in Balloo. Naast de Schaapskooi is voldoende parkeergelegenheid.

  Bewegwijzering

  Deze route wordt niet bewegwijzerd.

  Dit ga je zien

  1

  Schaapskooi Ballooërveld

  Schaapskooi Ballooërveld
  2

  Bijen houden, honing verkoop, rondleidingen, Imker voor een dag

  Imkerij Rolde
  3

  In Rolde staat een bijzondere grondzeiler op een molenberg in het centrum aan de Brink, de 'Molen van Rolde'. Molen van Rolde draait elke zaterdag en is dan open voor publiek. Entree is gratis. Kom langs en kijk eens binnen! De molenaars vertellen ..

  Molen Van Rolde
  4

  Naast onze eigen produkten verkopen we in onze boerderijwinkel ook kazen gemaakt van koe- en schapenmelk. Zowel produkten uit de regio als buitenlandse specialiteiten. Criteria daarbij zijn goede smaak...

  De Kruidenwei
  5

  Landwinkel Boerderijwinkel Fruitbedrijf Pluktuin Zachtfruit Maïsdoolhof Terras

  Landwinkel Goense
  6

  Mts Jobing-Buurman is een melkvee, vleesvee en akkerbouwbedrijf, die via de verkoop van melk, aardappelen, uien en rundvlees, de weg van product naar consument klein wil houden.

  Melktap Grolloo
  7

  Het ielgat is in 1987 opgericht door Bert en Tina Pranger. De naam ‘ielgat’ is het Drentse woord voor vliegopening van een bijenkorf. Als eerste bedrijf in Nederland hadden we een kunststof kast ontwikkeld...

  Het Ielgat
  8

  Vreugdenhil is gevestigd in het Drentse Eldersloo. Een kleine plaats vlakbij Assen en Rolde. We zijn in 2001 als familiebedrijf begonnen met het kweken van coniferen en heesters voor de groothandel,...

  Vreugdenhil
  9

  De Balloohoeve is een agrarisch bedrijf dat in 1997 hobbymatig begonnen is met het houden van Charolais kalveren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf dat naast de veehouderij haar activiteiten heeft verbreed.

  De Balloohoeve
  10

  Wij, Albert en Geja Schuiling, heten u welkom op de website van EigenErf. EigenErf is een vleesveehouderij, gelegen in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa te Schipborg. Wij verkopen diepgevroren...

  EigenErf
  11

  Schaapskooi Ballooërveld

  Schaapskooi Ballooërveld

  Beschrijving

  1

  Schaapskooi Ballooërveld

  Schaapskooi Ballooërveld

  Extra Info

  • De aanstreekelijke fietsrondjes leiden je niet alleen langs prachtige natuur en cultureel erfgoed, maar ook langs de leukste lokale winkeltjes om heerlijke streekproducten te kunnen proeven.
  • Wil je een langere route of ben je gewoon enthousiast en heb je zin in nog een Aanstreekelijk rondje? Aanstreekelijk rondje 1 is 55 kilometer.
  11

  Schaapskooi Ballooërveld

  Schaapskooi Ballooërveld

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee