De tien van Tynaarlo: Hart van Tynaarlo

2 uur (10.4 km)

 • Download
 • De route De tien van Tynaarlo: Hart van Tynaarlo is een niet-bewegwijzerde wandelroute van ruim 10 km. Je loopt door brinkdorp Tynaarlo, dat al 1200 jaar oud is. Op weg naar Zeegse loop je langs hunebed D6; één van de grootste hunebedden van de Drenthe. Zeegse ligt middenin fraaie natuurgebieden, met aan de noordkant het Nationaal Park De Drentsche Aa. Je loopt vlak langs Zandverstuiving Zeegse en komt onderweg Landschapsformatie 'De Zevensprong' met Kunst in 't Veld tegen. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route…

  De route De tien van Tynaarlo: Hart van Tynaarlo is een niet-bewegwijzerde wandelroute van ruim 10 km. Je loopt door brinkdorp Tynaarlo, dat al 1200 jaar oud is. Op weg naar Zeegse loop je langs hunebed D6; één van de grootste hunebedden van de Drenthe. Zeegse ligt middenin fraaie natuurgebieden, met aan de noordkant het Nationaal Park De Drentsche Aa. Je loopt vlak langs Zandverstuiving Zeegse en komt onderweg Landschapsformatie 'De Zevensprong' met Kunst in 't Veld tegen. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start vanaf Dorpsstraat 8 in Tynaarlo, dit is een café. Er kan geparkeerd worden bij de carpoolplaats Vries A28/ N386. Deze parkeermogelijkheid ligt 650 meter van het startpunt. Het is niet zo goed met het OV bereikbaar.

  Bewegwijzering

  De route is niet bewegwijzerd. Je kunt hem downloaden via de knop 'Download'.  

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij meerdere horecagelegenheden in Tynaarlo.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Dorpsstraat 8
  9482 PC Tynaarlo
  1

  Langs de drukke weg Zeegse-Tynaarlo kunt u de treinen op afstand horen razen als u daar het kleine hunebed aanschouwt. Hunebed D6 is een van de mooiste hunebedden van Drenthe.

  Hunebed D6
  2

  Majestueuze Boom Zandverstuiving Zeegse
  3

  Een labyrint dat in het gebied bij Zeegsersteeg in Zeegse is gevestigd.

  Labyrinth De Zevensprong
  4

  Dit is de noordelijke toegangspoort tot het Nationaal beek- en esdorpenlandschap. Deze toegangspoort voorziet o.a in parkeerruimte en een infopunt.

  Toegangspoort Wedbroeken
  5

  Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa heeft haar naam te danken aan de bijzondere beek die door het landschap loopt: De Drentsche Aa. 'Duizenden jaren cultuur in een waaier van meanderende beken'.

  Nationaal Park Drentsche Aa
  Eindpunt: Dorpsstraat 8
  9482 PC Tynaarlo

  Beschrijving

  Startpunt: Dorpsstraat 8
  9482 PC Tynaarlo

  Extra info

  De route begint in Tynaarlo, de trotse naamgever van de gemeente. Het dorp Tynaarlo, ongeveer 1200 jaar oud, wordt wel het grootste kleine dorp van de gemeente genoemd. De ligging, vlak bij de snelwegen en tussen Zuidlaren en Vries, en het fraaie landschap maken Tynaarlo tot een gewilde woonomgeving. Op weg naar Zeegse loop je langs één van de grootste hunebedden van de Provincie Drenthe. Zeegse ligt te midden van fraaie natuurgebieden, met aan de noordkant het Nationaal Park De Drentsche Aa. Je passeert onder meer een prachtige zandverstuiving, een ideaal doel voor een volgende wandeling. Zeegse biedt veel recreatiemogelijkheden en is mede daarom rijk aan horecagelegenheden. De wandeling geeft je een afwisselende indruk van de weidsheid van de gemeente, van de stroomdalen van de beken en van de prachtige bossen. Langs de route vind je de Landschapsformatie 'De Zevensprong' met Kunst in 't Veld. 

  Eindpunt: Dorpsstraat 8
  9482 PC Tynaarlo

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!