MTB Havelte Oost


  • Download
1 uur 50 minuten (27,5 km)

Deze MTB route heeft een lengte van 19 kilometer en is uit te breiden met een extra lus van 8 km.

De route is geschikt voor zowel de beginnende MTB'er als de gevorderde, h…

Deze MTB route heeft een lengte van 19 kilometer en is uit te breiden met een extra lus van 8 km.

De route is geschikt voor zowel de beginnende MTB'er als de gevorderde, het is maar net hoe fanatiek je bent. Je gaat over graspaden, smalle en bochtige singletracks en ook bredere rechte paden.  Je slingert door het bos, heide en over bruggetjes. Af en toe is er een (flinke) klim. Op een gegeven moment kom je een bordje tegen waarbij je kunt kiezen voor de route van 19 km of die van 27 km.   Havelte is bekend om zijn 2 hunebedden, de grafheuvels, het natuurreservaat Brandeveen en het schitterende Ooster- en Westerzand. In Havelte zelf vind je monumentale gebouwen, gerestaureerde Saskische boederijen en een schaapskooi met kudde. Havelte ligt middenin uitgestrekt bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden. Tijdens de route fiets je door het gebied van o.a. Defensie, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.   

Dit ga je zien

Startpunt: van helomaweg 14
7971 PX Havelte
1
De Blauwe Haan

Camping met rustige, gemoedelijke sfeer. Er zijn veldjes met speeltuintjes in het midden en mooie ruimte kampeerplaatsen langs de bosrand voor rustliefhebbers. Alle plaatsen beschikken over water/afvoer punten en elektra tot 10 ampere. Het nieuwe san...

2
de Uelenspieghel

Galerie, werelddans, muziek, kunst en spirituele activiteiten (workshops en cursussen). Bijvoorbeeld yoga, tango, intuïtief tekenen, paardencoaching. Natuurcamping, blokhutten, appartement en groepsaccomodatie. Themabruiloften en feesten.

3
Het Hunehuis

Bovenop de Havelterberg, nabij de hunebedden, ligt het moderne Hunehuis te midden van heide, bos, vennen en zandverstuivingen. Het Hunehuis is een sfeervol natuurvriendenhuis op basis van zelfverzorging voor zowel individuele gasten als groepen.

4
Vlinderparadijs "Papiliorama"

Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juwelen van de natuur in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs "Papiliorama" Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar .

5
Holtinger Schaapskudde

In 2013 is de schaapskooi van de Holtinger kudde officieel geopend. Hoewel de kooi modern is, straalt het toch de oude Drentse sfeer uit. In de zomer trekken de herders dagelijks, ongeacht de weersomstandigheden, met de schaapskudde de heide op.

Eindpunt: van helomaweg 14
7971 PX Havelte

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!