Hubroute Beilen

(4.9 km)

 • Download
 • De hubroute Beilen is een wandelroute van ongeveer 5 km via wandelknooppunten. De route start bij de spoorwegovergang iets ten noorden van het station Beilen. Je loopt door het centrum van Beilen, langs de spoorlijn Groningen - Zwolle, door buurtschap Alting, langs de Beilerstroom en het Lievingerveld. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start vlakbij station Beilen en is dus goed bereikbaar met het het OV. Plan hier je OV-route. Bij het station bevindt zich een ruimte, gratis P+R. 

  Bewegwijzering

  De rout…

  De hubroute Beilen is een wandelroute van ongeveer 5 km via wandelknooppunten. De route start bij de spoorwegovergang iets ten noorden van het station Beilen. Je loopt door het centrum van Beilen, langs de spoorlijn Groningen - Zwolle, door buurtschap Alting, langs de Beilerstroom en het Lievingerveld. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start vlakbij station Beilen en is dus goed bereikbaar met het het OV. Plan hier je OV-route. Bij het station bevindt zich een ruimte, gratis P+R. 

  Bewegwijzering

  De route is gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Je vindt de knooppunten in de beschrijving en wanneer je deze route downloadt. 

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan op meerdere plekken in Beilen. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: N 856
  9411 Beilen
  01
  1

  Drentse Ondermelk Organisatie (DOMO) nu FrieslandCampina

  Drentse Ondermelk Organisatie (DOMO)
  33
  34
  40
  43
  49
  42
  02
  07
  06
  Eindpunt: N 856
  9411 Beilen

  Beschrijving

  Startpunt: N 856
  9411 Beilen

  Wandelen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Recreatieschap Drenthe een aantal wandelingen samengesteld vanaf de hubs. De routes zijn gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Reis met het OV naar het startpunt van je wandeling. Bij deze route is dat (vlakbij) Station Beilen. Vanaf de hub start je wandeling door het Drentse Landschap.

  Wandelknooppunten:

  01 – 33 – 34 – 40 – 43 – 49 – 42 – 02 – 07 – 06 – 01

  Over de route:

  Deze route start in het hart van Drenthe: Beilen. Wandelknooppunt 1 is te vinden bij de spoorwegovergang iets ten noorden van het station. Vanaf hier zal de voormalige DOMO-fabriek je niet zijn ontgaan. Deze zuivelfabriek verwerkt melk tot onder andere melkpoeder en is altijd een belangrijke werkgelegenheid geweest in deze omgeving.

  Wandel eerst een stukje richting het centrum van Beilen. Veel oude gebouwen zijn er niet te vinden in dit gezellige esdorp. Een brand in 1820 verwoestte vrijwel heel Beilen. De Stefanuskerk, die iets verderop in het dorp te vinden is en dateert uit de 15e en 16e eeuw, is een van de weinige gebouwen die bewaard zijn gebleven.

  Vervolg de route langs de rand van Beilen. Hierbij wandel je aan de westzijde langs de spoorlijn Groningen – Zwolle. Bij de spoorwegovergang vervolg je de route aan de oostkant van het spoor.

  Verlaat Beilen om over een rustige weg door het buurtschap Alting te wandelen. Een pad tussen de akkers brengt je bij de Beilerstroom. De route vervolgt zich langs dit gekanaliseerde riviertje, dat ontspringt op het Drents Plateau tussen Orvelte en Westerbork en uiteindelijk uitmondt in het Meppelerdiep bij De Kaap.

  Aan de overzijde van het riviertje, vlak voordat de route zich afbuigt richting Beilen, bevindt zich het Lievingerveld, waar een nieuw uniek buurtschap in ontwikkeling is.

  Je komt Beilen weer binnen ter hoogte van het station, het eindpunt van deze route.

  Eindpunt: N 856
  9411 Beilen
  • 01
  • 33
  • 34
  • 40
  • 43
  • 49
  • 42
  • 02
  • 07
  • 06

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!