WMD wandelroute Assen

(2.6 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde route van 2,5 tot 3 km loopt door het waterwingebied van Assen. Door deze route te volgen kom je langs de uitkijkheuvel over het Deurzerdiep die is ontstaan door de uitgravingen van het Deurzerdiep zelf. Het is mogelijk om een gedeelte van deze route te struinen, in het veld wordt aangegeven om welk gedeelte van de route het gaat. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  De route sta…

  Deze bewegwijzerde route van 2,5 tot 3 km loopt door het waterwingebied van Assen. Door deze route te volgen kom je langs de uitkijkheuvel over het Deurzerdiep die is ontstaan door de uitgravingen van het Deurzerdiep zelf. Het is mogelijk om een gedeelte van deze route te struinen, in het veld wordt aangegeven om welk gedeelte van de route het gaat. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  De route start bij de parkeerplaats Dijkveldpad (Dijkveldpad 3 in Assen, bij Schietsport vereniging ’t Asserwapen). Vanaf hier loop je direct op de route. Het is niet zp goed met het OV te bereiken.

  Bewegwijzering
  Deze route is bewegwijzerd aan de hand van vierkante bordjes met een blauwe opdruk. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan even verderop in Assen.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Dijkveldpad 3
  9403 Assen
  1

  WMD Drinkwater waterwingebied

  Waterwingebied Assen
  2

  Productiestation Assen van WMD Drinkwater in waterwingebied Assen.

  WMD Productiestation Assen
  3

  Een stukje struinnatuur in waterwingebied Assen.

  Struinnatuur waterwingebied Assen
  4

  Deurzerdiep

  Deurzerdiep
  5

  Sinds de oever van het Deurzerdiep voor een deel is afgegraven, is deze uitkijkheuvel ontstaan.

  Uitkijkheuvel Dijkveld
  Eindpunt: Dijkveldpad 3
  9403 Assen

  Beschrijving

  Startpunt: Dijkveldpad 3
  9403 Assen
  • Je wandelt over het ‘blauwe goud’
   Drents drinkwater is een natuurproduct. Ons ‘blauwe goud’ komt uit waterwingebieden, die in prachtige natuurgebieden liggen. De natuur vormt de beste bescherming van ons Drentse drinkwater! We beschermen onze drinkwaterbronnen goed, want ze zijn kwetsbaar. Wat er niet in komt, hoeven wij er ook niet uit te halen.
  • Natuurweetjes
   U bevindt zich in het waterwingebied Assen, vlakbij het stroomdal van de Drentsche Aa. Het terrein is ruim 27 hectare en bestaat deels uit bos en deels uit bloemrijke hooilanden en struinnatuur. In de graslanden past de WMD verschralingsbeheer toe. Het terrein wordt in de nazomer gemaaid en het maaisel wordt afgevoerd. Het terrein van WMD maakt onderdeel uit van natuurgebied Dijkveld.
  • Soorten die we vinden in dit wandelgebied
   - Orchideeën
   - Grauwe klauwier
   - Blauwe knoop
  Eindpunt: Dijkveldpad 3
  9403 Assen

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!