IJsroute Havelte

1 uur 20 minuten (5,0 km)
Beheerd door: Studenten Windesheim - gemeente Westerveld

Deze route van 5 kilometer neemt jou mee terug in de ijstijd. Je ziet stukken landschap die hun bestaan te danken hebben aan deze tijd.

De route is leuk voor jong en oud, omdat er veel te zien is. De route begint bij een leuke schaapskooi waar je in het begin van de lente, met een beetje geluk, de eerste lammetjes ziet lopen. Als de schaapskudde niet te vinden is in de Schaapskooi, dan zijn ze te vinden op het veld.

Tijdens deze route kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals hunebedden, kraters en verschillende zandvlaktes. Daarnaast staan er op verschillende plekken met bordjes die jou nog meer informatie geven. Zo zie je én mooie dingen én leer je er ook nog wat van! 

Ben jij klaar om een kijkje te nemen in de ijstijd? 

Dit ga je zien

Startpunt: Van Helomaweg
7971 Havelte

Holtinger Schaapskudde

Helomaweg 16
Havelte
Holtinger Schaapskudde

Bomkrater

Havelte
Bomkrater
Eindpunt: Van Helomaweg
7971 Havelte

Kenmerken

  • Toelichting seizoen: Als het droog is, dan is deze route goed te lopen. Als het heeft geregend of als het wat natter is, dan zijn regenlaarzen wel aan te raden. Hier en daar staan stukken pad onder water. Met mooi weer kan je deze route op normale schoenen bewandelen.

    De route heeft geen vlakke ondergronden en is erg heuvelachtig.
  • Toelichting startpunt: De route begint bij de parkeerplaats van Vlinderparadijs Papiliorama aan de Van Helomaweg 14. De route eindigt ook weer bij de parkeerplaats van het Vlinderparadijs Papiliorama aan de Van Helomaweg.
  • Naam beheerder: Gemeente Westerveld.
  • Gemarkeerd: Ja
  • Toelichting markering: De route wordt aangegeven middels bordjes die duidelijk maken welke kant je moet oplopen door de blauwe markeringen.
  • Route kenmerken: Themaroute
  • Honden aan de lijnJa

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!