Kinderwandelroute Ipsewips

25 minuten (1.9 km)

 • Download
 • Kinderwandelroute Ipsewips is een bewegwijzerde kinderwandelroute van 1,5 km vanaf Theehuis Polshoogte in boswachterij Odoorn. Hier is ook een hoge uitkijktoren. Het verhaal tijdens de route gaat over Ipsewips de bosheks, die het hele bos netjes wil toveren met haar toverdrankje maar alles gaat mis! Iedereen in het bos valt in slaap. Behalve de kabouterkinderen. Al wandelend op het kabouterpad, kunnen zíj helpen een nieuwe toverdrank te maken. Onderweg kun je leuke opdrachten doen. Onderaan deze pagina download je de brochure. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV
  Pa…

  Kinderwandelroute Ipsewips is een bewegwijzerde kinderwandelroute van 1,5 km vanaf Theehuis Polshoogte in boswachterij Odoorn. Hier is ook een hoge uitkijktoren. Het verhaal tijdens de route gaat over Ipsewips de bosheks, die het hele bos netjes wil toveren met haar toverdrankje maar alles gaat mis! Iedereen in het bos valt in slaap. Behalve de kabouterkinderen. Al wandelend op het kabouterpad, kunnen zíj helpen een nieuwe toverdrank te maken. Onderweg kun je leuke opdrachten doen. Onderaan deze pagina download je de brochure. De route is niet overal verhard. 

  Parkeren en OV
  Parkeren kun je op de ruimte parkeerplaats bij restaurant de Poolshoogte. Adres voor de navigatie: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn. Met het OV is deze plek minder goed bereikbaar.

  Bewegwijzering

  De route is bewegwijzerd met bordjes 'kabouterpad'.

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij het start- en eindpunt Toeristisch Recreatief restaurant Poolshoogte. 

  • Ipsewips routebordje

  Dit ga je zien

  Startpunt: 7873 Odoorn
  1

  Een kopje koffie met een overheerlijk stukje huisgemaakte appeltaart na een wandeling in het bos, een lekkere rosé-wijn op een warme zomeravond, onder het genot van een hapje en drankje genieten van een openluchtconcert, na een vermoeiend fietstochtj...

  Terras Restaurant Poolshoogte
  2

  Uitkijktoren de Poolshoogte is gelegen op een heuvel aan de Boswachter Meelkerlaan in boswachterij Odoorn. De top van de heuvel ligt op 38 meter boven NAP In 1934 werd in opdracht van boswachter Meelker een heuvel van 13 meter hoogte gerealiseerd.

  Uitkijktoren Boswachterij Odoorn - Poolshoogte De uitkijktoren van een afstand
  Eindpunt: 7873 Odoorn

  Beschrijving

  Startpunt: 7873 Odoorn

  Extra info

  De route start vanaf het restaurant Poolshoogte. Je kunt eerst de uitkijktoren beklimmen of meteen de route wandelen. Je kunt een routeboekje downloaden (hieronder), maar je kunt de route ook prima zonder boekje wandelen. De uitkijktoren beklimmen met kinderwagen of rolstoel is niet te doen (want keienpad). De route zelf is niet geheel 'wagenproof', maar het is te doen. 

  Over lieve heks Ipsewips:

  De lieve heks Ipsewips wil het kabouterbos schoon en netjes maken en bedenkt hiervoor een toverdrank. Maar oh nee! Ze struikelt en valt van de hoge uitkijktoren. De toverdrank valt mee en verandert in een slaapdrank. Iedereen in het bos valt in slaap. Behalve de kabouterkinderen. En wandelend op het kabouterpad, kunnen zij helpen een nieuwe toverdrank te maken.

  Eindpunt: 7873 Odoorn

  Downloads

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!