Met Dieuwertje door Drenthe | Nationale Parken

4 uur 20 minuten (59,0 km)

 • Download
 • Zuidwest-Drenthe ligt in de gouden driehoek van drie Nationale Parken, elk met een eigen karakter. Tijdens deze route neemt Dieuwertje Blok u de mooiste plekjes van het Dwingelderveld en Drents-Friese Wold zien. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa, met vele ongerepte vergezichten, waarbij het Drents-Friese Wold wordt gekenmerkt door wilde ongerepte natuur, met als hoogtepunt de kale duinen. Laat u verwonderen door de prachtige en zeer afwisselende natuur!

  Tijdens deze rondtocht zijn diverse stops en kom je allerlei mooie plekjes tegen. 

  * Downlo…

  Zuidwest-Drenthe ligt in de gouden driehoek van drie Nationale Parken, elk met een eigen karakter. Tijdens deze route neemt Dieuwertje Blok u de mooiste plekjes van het Dwingelderveld en Drents-Friese Wold zien. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa, met vele ongerepte vergezichten, waarbij het Drents-Friese Wold wordt gekenmerkt door wilde ongerepte natuur, met als hoogtepunt de kale duinen. Laat u verwonderen door de prachtige en zeer afwisselende natuur!

  Tijdens deze rondtocht zijn diverse stops en kom je allerlei mooie plekjes tegen. 

  * Download voor vertrek alvast de Izi Travel app en deze Nationale Parken route, zodat er minder data nodig is tijdens de fietstocht 

  * Zorg dat de telefoon goed opgeladen is en neem eventueel een powerbank en/of oortjes mee.

  * U fietst op knooppunten en de route is op elk knooppunt te starten en is in te korten indien u wenst

  * Er is tevens een prachtige fietskaart Met Dieuwertje door Drenthe, te verkrijgen bij Tourist Info's en recreatie ondernemers

  Dit ga je zien

  Startpunt: Huenderweg 1
  7964 Ansen
  1

  In de jaren tachtig maakte het Drentse landschap een beheerboerderij van de Sophiahoeve. De bedrijfsvoering is zo goed mogelijk afgestemd op het natuurbeheer. Op het land wordt nagenoeg alleen 'ouderwetse' mest van de eigen dieren gebruikt.

  Sophiahoeve
  2

  De uitkijktoren in het Aekingerzand ligt centraal in het gebied 'De Kale duinen', dat onderdeel is van het Drents-Friese wold. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht op een groot deel van het prachtige stuifzandgebied.

  Uitkijktoren Aekingerzand
  38
  3

  Hunebed Diever

  Hunebed Diever
  4

  De Dwingeloo Radiotelescoop - geopend in 1956 en sinds 2009 rijksmonument - is een van de oudste en beroemdste radiotelescopen ter wereld. De radiotelescoop ligt in een radiostoringsvrije zone bij de ASTRON/JIVE gebouwen midden in het Dwingelderveld.

  Radiotelescoop Dwingeloo
  5

  Uitkijktoren Ruiner schaapskooi

  Uitkijktoren Ruiner schaapskooi
  Eindpunt: Huenderweg 1
  7964 Ansen

  Beschrijving

  Startpunt: Huenderweg 1
  7964 Ansen
  • Schaapskooi Huenderhoeve Huenderweg 1 Doldersum
  • Stuifzand Aekingerzand
  • Het wildere Wold Hoogersmilde
  • Hunebed D52 Diever
  • Dwingeloo Radiotelescoop
  • Schaapskooi Ruinen
  Eindpunt: Huenderweg 1
  7964 Ansen
  • 38

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!