WMD wandelroute Annen

(3.5 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde route van 3,5 km loopt door het waterwingebied van Annen. Tijdens deze route kom je langs het natuurgebied Duunsche Landen met de grootste uitblazingskom van Drenthe, een aardkundig monument. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  De dichtstbijzijnde parkplaats is de park…

  Deze bewegwijzerde route van 3,5 km loopt door het waterwingebied van Annen. Tijdens deze route kom je langs het natuurgebied Duunsche Landen met de grootste uitblazingskom van Drenthe, een aardkundig monument. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  De dichtstbijzijnde parkplaats is de parkeerplaats van WMD. Deze ligt bij een kruising aan De Bulten nabij Annen (53.058505, 6.765489). Om bij de route te komen steek je het kruispunt over naar het fietspad. Na 300 meter kan je de route oplopen bij wandelknooppunt 84. Het is niet zo goed met het OV te bereiken.

  Bewegwijzering
  Deze route is bewegwijzerd aan de hand van vierkante bordjes met een blauwe opdruk. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan in het naastgelegen dorp Annen of iets verderop in Zuidlaren.

  Dit ga je zien

  Startpunt: De Bulten
  9658 PK Annen
  1

  WMD Drinkwater waterwingebied

  Waterwingebied Annen
  2

  De Duunsche Landen is een natuurgebied ten oosten van de Hondsrug. In het gebied ligt de grootste uitblazingskom van Drenthe, een aardkundig monument.

  Duunsche Landen
  3

  Hunze

  Hunze
  4

  Orchideeën veldje in het waterwingebied van Annen.

  Orchideeën veldje waterwingebied Annen
  Eindpunt: De Bulten
  9658 PK Annen

  Beschrijving

  Startpunt: De Bulten
  9658 PK Annen
  • Je wandelt over het ‘blauwe goud’
   Drents drinkwater is een natuurproduct. Ons ‘blauwe goud’ komt uit waterwingebieden, die in prachtige natuurgebieden liggen. De natuur vormt de beste bescherming van ons Drentse drinkwater! We beschermen onze drinkwaterbronnen goed, want ze zijn kwetsbaar. Wat er niet in komt, hoeven wij er ook niet uit te halen.
  • Natuurweetjes
   Het waterwingebied Annen bestaat uit afwisselend natte en droge schraalgraslanden. Je ziet er veel soorten bloemen en kruiden, waaronder de orchidee. Zie je knaagsporen tijdens je wandeling? Deze zijn zeer waarschijnlijk van de bever, die hier langs trekt. De meerkoet, zwaan, roodborsttapuit en veldleeuwerik zijn vogels die je in waterwingebied Annen tegen kunt komen.
  • Soorten die we vinden in het wandel gebied
   - Roodborsttapuit
   - Meerkoet
   - Orchideeën 
  Eindpunt: De Bulten
  9658 PK Annen

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!