Lammetjesdagen 2019

De lammetjesdagen in het voorjaar zijn een feest. Het is heel leuk om de lammetjes te zien springen en spelen in de wei, voor iedereen. Tijdens de verschillende Lammetjesdagen in maart en april kun je ze van dichtbij bekijken en zelfs aaien. Kom dus naar de schaapskooien in Drenthe. Je kunt kiezen uit liefst elf verschillende schaapskooien, maar naar allemaal mag ook natuurlijk!

Huenderhoeve

Op zondag 7 april is het feest bij Schaapskooi Hijkerveld. De lammetjes zijn dan geboren en dat wordt gevierd met beschuit met muisjes. Kom langs, je mag lammetjes aaien en er zijn verschillende leuke activiteiten waaraan je gratis mee mag doen. De schaapskooi in Doldersum is open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Schaapskooi Ruinen

De driehonderd schapen van de schaapskudde Ruinen zijn van het ras ‘Drents heideschaap’. De schaapskooi ligt aan de rand van het Dwingelderveld in Drenthe, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Bezoekers zijn er elke dag welkom. Kijk op de website naar de adresgegevens. Op zondag 7 april is de Lammetjesdag van 11.00 tot 15.00 uur. 

Holtinger Schaapskudde

In de zomer trekken de herders dagelijks de heide op. Vertrek vanaf de schaapskooi in Drenthe is rond 9.30 uur. Rond 16.30 uur is de kudde weer terug in Havelte. De Holtinger Schaapskudde organiseert het hele jaar activiteiten voor schapenfans. Op Tweede Paasdag maandag 22 april is het Lammetjesdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Schaapskooi Benneveld

De Drentse Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld grazen in huisweiden en kleine natuurterreinen in en om de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo. De Lammetjesdag is op 22 april, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Maar ook op andere dagen zijn er altijd leuke activiteiten. Je kunt zelfs leren schapen scheren!

Schaapskooi Balloërveld

De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is met 400 schapen de grootste kudde van Drenthe. Elk jaar worden er in de schaapskudde weer honderden lammeren geboren. Op zondag 28 april is iedereen weer welkom om de lammetjes te bewonderen en te knuffelen. Natuurlijk is er ook beschuit met muisjes. De Herders van Balloo Lammetjesdag is van 10.30 tot 17.00 uur bij de schaapskooi aan de Crabbeweg in Balloo. De toegang is gratis.

Dwingelder schaapskudde

De schaapskooi van Lhee ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de parkeerplaats langs de weg van Lhee en Kraloo. Vertrek- en aankomst van de kudde is van mei tot en met september, om circa 10.00 en 17.00 uur. Om 17.00 uur is er een speciaal knuffelkwartiertje, zodat kinderen (en ouders) lekker dichtbij de schapen en lammetjes kunnen komen. En op zondag 14 april wordt een speciale Lammetjesdag gehouden van 13.00 tot 16.00 uur. 

Schaapskooi Orvelte

Deze kudde bestaat uit ongeveer 260 ooien en 20 rammen. Het schapenras is het Schoonebeeker Heideschaap. De lammetjesdag in Museumdorp Orvelte is op zondag 28 april van 11.00 tot 17.00 uur. Het is van belang goed de tijd te nemen voor een bezoek aan Orvelte, want er is nog veel meer te doen en te beleven.