Lammetjesdagen 2020

De lammetjesdagen in het voorjaar zijn een feest. Het is heel leuk om de lammetjes te zien springen en spelen. En tijdens een lammetjesdag kun je ze van dichtbij bekijken en zelfs aaien. Kom dus naar de schaapskooien in Drenthe. Kinderen beleven er een heel speciaal dagje uit. Je kunt kiezen uit verschillende schaapskooien. Maar ze allemaal bezoeken mag ook natuurlijk!

Lammetjesdag Bargerveen

Op 22 maart is het feest bij de grootste schaapskooi van Nederland. De lammetjes zijn dan geboren en dat wordt gevierd met beschuit met muisjes. Kom langs, je mag lammetjes aaien en met ze op de foto. En er zijn verschillende leuke activiteiten waaraan je gratis mee mag doen. De schaapskooi in Weiteveen is open van 11.30 uur tot 15.30 uur.

Schaapskooi Ruinen

Hoera, er is een lammetje geboren! De lammetjes van de schaapskudde Ruinen zijn van het ras ‘Drents heideschaap’. De schaapskooi ligt aan de rand van het Dwingelderveld in Drenthe, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Bezoekers zijn er elke dag welkom. Op zondag 5 april is de lammetjesdag. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je naar de lammetjes in de schaapskooi komen kijken.

Schaapskooi Havelte

In de zomer trekken de herders iedere dag de heide op. Vertrek vanaf de schaapskooi in Havelte is rond 9.30 uur. Rond 16.30 uur keert de kudde weer terug.. De Holtinger Schaapskudde organiseert het hele jaar activiteiten voor schapenfans. Op Tweede Paasdag, 13 april is het lammetjesdagvan 12.00 tot 16.00 uur. Kom jij de geboorte van de lammetjes vieren?

Schaapskooi Balloërveld

De schaapskudde op het Balloërveld is met 400 schapen één van de grootste kuddes van Drenthe. Elk jaar worden er dan ook honderden lammetjes geboren. Op 3 mei a.s. is iedereen weer welkom om de ze te bewonderen en te knuffelen. Natuurlijk is er ook beschuit met muisjes. De lammetjesdag is van 10.30 tot 16.00 uur bij de schaapskooi aan de Crabbeweg in Balloo. De toegang is gratis.

Lammetjesdag Dwingelderveld

Van mei t/m september vertrekt de schaapskudde van Lhee om circa 10.00 en 17.00 uur. Om 17.00 uur is er een speciaal knuffelkwartiertje, zodat kinderen (en ouders) lekker dichtbij de schapen en lammetjes kunnen komen. Op zondag 12 april kun je extra lang knuffelen, want dan wordt de lammetjesdag gehouden, van 13.00 tot 16.00 uur. Je kunt dan ook je eigen schaapje van echt schapenwol knutselen.

Schaapskooi Orvelte

Deze kudde bestaat uit ongeveer 260 ooien en 20 rammen. Het schapenras is het Schoonebeeker Heideschaap. De lammetjesdag in Monumentendorp Orvelte is op zondag 26 aprilvan 11.00 tot 17.00 uur. Er is dan ook een gezellige markt met kraampjes en er zijn pannenkoeken. Neem goed de tijd voor een bezoek aan Orvelte, want er is hier nog veel meer te doen en te beleven.