Neem alvast een kijkje

16

Zomer workshopweken | Buitenkunst


Meer informatie
Sorry, deze activiteit is afgelopen

Vele theatermakers, choreografen, muzikanten, schrijvers en kunstenaars komen elke zomer naa…

Vele theatermakers, choreografen, muzikanten, schrijvers en kunstenaars komen elke zomer naar Buitenkunst om hun liefde voor het kunstvak te delen en samen met de deelnemers een experiment aan te gaan, nieuwe inspiratie op te doen of een thema of techniek te onderzoeken. Tijdens de zomerweken (van zaterdag t/m zaterdag) bieden we in Drenthe een keuzeprogramma. Dat betekent dat de deelnemers elke ochtend kiezen uit het op dat moment gepresenteerde aanbod. Het programma is dus ook niet eerder bekend. Wel zeker is dat het een breed en gevarieerd aanbod is voor deelnemers van alle niveau's en leeftijden. Gelijktijdig met de workshops voor volwassenen, zijn er namelijk ook programma's voor jongeren (12-15), kinderen (6-11) en kleuters (3-5). Samen op vakantie en toch geniet iedereen individueel op maat. Verrassend, afwisselend, uitdagend en verdiepend. Met zoveel inspanning en ontspanning als je zelf wilt.

De samenstelling van het team van medewerkers/kunstenaars/docenten wordt pas vlak van tevoren definitief. Het bestaat altijd uit een mix van ervaren kunstenaars die zich al bewezen hebben en jonge, net afgestudeerden van de kunstvakopleidingen. 

Muziek | zang | schrijven | dans | theater | Beeldende kunst
Binnen het keuzeprogramma zal er altijd keuze zijn uit deze disciplines. Soms binnen één kunstvak uit meerdere workshops. Qua stijl, inhoud en techniek kan het alle kanten op. Jazz, pop, wereldmuziek, theater- en filmmuziek, klassiek, latinjazz, of hedendaags als mogelijke stijlen voor de workshops muziek en (koor)zang. Of percussie en slagwerk. Improvisatie en experiment. Muziektheater, repertoiretoneel, regie, mime, modern. Theaterdans, choreografie, solo's of groepswerk. Onderzoek, techniek, partnerwerk, en misschien het maken van een presentatie. Ruimtelijk werk, schilderen, installaties, tekenen, ontwerpen, conceptuele kunst, performances, monumentaal. Poëzie, monologen, dialogen of groepsscènes, liedteksten, kort proza, columns of free writing. Het keuzeprogramma is nooit hetzelfde. 

Nog enkele mededelingen
* Je kampeert zelfstandig en zorgt dus voor een eigen tent, camper of caravan.
* Er zijn geen stroomvoorzieningen (bij de administratie is het opladen van mobiele telefoons en het invriezen van koelelementen mogelijk).
* Voor kinderen t/m 2 jaar is er géén pro­gramma. Je hoeft voor hen dan ook niet te betalen.
* Het mee­brengen van huisdieren is niet toegestaan.
* Het terrein is alleen toegankelijk voor ingeschreven deelnemers.

Wanneer

 • Zeven weken in juli en augustus, die duren van zaterdagmiddag (aankomst) tot zaterdagochtend (vertrek). De workshops worden aangeboden van zondag t/m vrijdag. Meerdere weken boeken is mogelijk.
  week 1: 8-15 juli 2023 (weeknr. 110)
  week 2: 15-22 juli 2023 (weeknr. 120)
  week 3: 22-29 juli 2023 (weeknr. 130)
  week 4: 29 juli – 5 augustus 2023 (weeknr. 140)
  week 5: 5-12 augustus 2023 (weeknr. 150)
  week 6: 12-19 augustus 2023 (weeknr. 160)
  week 7: 19-26 augustus 2023 (weeknr. 170)

Prijzen

 • Kinderen van € 175,00 tot € 255,00 Volwassenen: € 255,- Volwassenen van 16 t/m 25 jaar: € 230,- Jongeren 12 t/m 15 jaar: € 220,- Kinderen 6 t/m 11 jaar: € 200,- Kleuters 3 t/m 5 jaar: € 175,-
 • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) € 230,00 Voor alle jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar geldt een korting (CJP, studentenkaart, enz.)
 • Volwassenen € 255,00 De prijzen zijn inclusief programmakosten, kampeergelden en materialen. De gemeentelijke toeristenbelasting à € 1,25 per persoon per nacht, wordt apart in rekening gebracht.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!