Cultuurhistorisch Streek- en Handkarrenmuseum De Wemme


  • Tickets

Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme” is gelegen aan de rand van het dorp Zuidwolde (Drenthe). We zijn in 2021  prachtig verbouwd en vernieuwd. Hierdoor zijn we nog beter toegankelijk geworden.

Vanaf  vrijdag 1 april 2022 openen wij onze deuren voor een compleet nieuwe tentoonstelling met als titel: JE KUNT DE POT OP. Over de geschiedenis van het kleinste kamertje. In 'JE KUNT DE POT OP' nemen we je …

Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme” is gelegen aan de rand van het dorp Zuidwolde (Drenthe). We zijn in 2021  prachtig verbouwd en vernieuwd. Hierdoor zijn we nog beter toegankelijk geworden.

Vanaf  vrijdag 1 april 2022 openen wij onze deuren voor een compleet nieuwe tentoonstelling met als titel: JE KUNT DE POT OP. Over de geschiedenis van het kleinste kamertje. In 'JE KUNT DE POT OP' nemen we je mee op een tijdreis langs eeuwen toiletgebruik. We beginnen bij de Hunebedbouwers en eindigen bij de modernste wc. Onderweg komen we ook zaken tegen als ‘Wat gebeurt er met onze poep’ en ‘Waarmee veegden we door de jaren heen, onze billen af’? Reis je met ons mee?

In de omloop is een mooie selectie van onze handkarren te zien, die allemaal op de een of andere manier met gezondheid te maken hebben, zoals de ziekenkar. En natuurlijk ontbreekt de boldootkar niet.

In de boomgaard staan dit jaar prachtige objecten van messing en staal van Adje Martens.

Voor kinderen zijn er speurtochten. Die kun je ook met een tablet doen.

Wij kunnen u een vers kopje koffie, thee of limonade serveren en verhuren handkarren aan belangstellenden.

Naast het museum staat de edeltingieterij “Tin-Art”. Deze heeft een wisselende collectie eenmalige stukken, evenals een grote sortering tinnen sieraden en voorwerpen. En wanneer u nog tijd over hebt, kunt u een wandeling of fietstocht door het mooie Reestdal maken. Uw auto kunt u gratis op de parkeerplaats naast het museum parkeren.

Openingstijden

  • Voor groepen kan van de openingstijden worden afgeweken.
    Vanaf 1 juni zijn we open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag, zondag EN maandag van 13.30 tot 17.00 uur.

Prijzen

  • Regulier€ 5,00
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 2,00
  • KinderenGratis tot en met 12 jaar.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!