Gouden Gids: Jan Pol


Jan Pol is al vanaf zijn lagere schooltijd geïnteresseerd in geschiedenis en aardrijkskunde. En dat komt nu mooi uit want hij vertelt je de mooiste verhalen over het ontstaan en de geschiedenis van Hoogeveen. "We wandelen samen door de stad en laat je zien hoe het er vroeger uitzag. Indrukwekkend!"

Goed om te weten:

  • Tour: Stadswandeling met gids - Hoogeveen
  • Locatie: binnenstad van Hoogeveen
  • Start: vanaf Tourist Info Hoogeveen (in Theater De Tamboer)
  • Afstand: 4 km
  • Duur: (ruim) 2 uur
  • Te boeken: elke 2e vrijdag van de maand
  • Prijs: € 3,50 (vanaf 12 jaar - contant betalen aan gids)
  • Meer info & boeken

De wandeling gaat over goed begaanbare paden. Daardoor heel goed te doen met rolstoel of kinderwagen. Honden mogen mee mits aangelijnd. 


Wat ontdek je tijdens deze tour?

"Je bekijkt Hoogeveen door de verhalen vanuit andere ogen en ziet hoe het er vroeger uitzag. We wandelen door de hele stad dus we komen door de Hoofdstraat, langs de vroegere Veemarkt, de Hervormde kerk, het Armen werkhuis en meer. Ook leer je hoe en waarom de stad is ontstaan. Onderweg vertel ik je de meest interessante verhalen!"

 

Wie moet deze tour vooral boeken?

De wandeling is interessant voor inwoners, bezoekers aan de stad en bijvoorbeeld mensen die hier net zijn komen wonen. Iedereen die de geschiedenis van een stad interessant vindt en een reis door de tijd wil maken, vindt deze wandeling leuk!


De meest favoriete plek van Jan zelf:

“Het Kruis, waar vroeger belangrijke waterwegen elkaar kruisten en waar de oudste panden van Hoogeveen staan. Hier is de stad ontstaan! Maar ook de Hoofdstraat vind ik erg mooi geworden; met de kunstwerken de Cascade, de Spiegelkraan, de bloembakken en de fonteinen."

Meest bijzondere moment tijdens de tours:

Jan: “Wat er regelmatig gebeurt is dat deelnemers aan de wandeling vroeger zelf in Hoogeveen hebben gewoond en we langs hun ouderlijke huis wandelen. Dat is altijd weer een bijzonder moment."

Welke plek moet je na afloop van de tour zeker nog even bezoeken?

Sowieso kun je nog even lekker Hoogeveen in om een terrasje te pakken of te shoppen. Daarnaast is ook 'De Verhalenwerf' in de bibliotheek leuk om te bezoeken: daar vind je tentoonstellingen over de geschiedenis van Hoogeveen. 

Meer tips in en om Hoogeveen

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!