VVV Tourist Info Assen


VVV Assen, the place to be voor alle informatie over Assen, uitgaan, evenementen, overnachten en kunst&cultuur!

De VVV is gevestigd in Warenhuis Vanderveen in het centrum van de stad. De VVV is natuurlijk een centraal punt voor toeristen om informatie te krijgen over Assen en Drenthe. Maar daarnaast is het in Assen nu ook de vraagbaak voor de inwoners en ondernemers op allerlei gebieden.

Het hele jaar door organise…

VVV Assen, the place to be voor alle informatie over Assen, uitgaan, evenementen, overnachten en kunst&cultuur!

De VVV is gevestigd in Warenhuis Vanderveen in het centrum van de stad. De VVV is natuurlijk een centraal punt voor toeristen om informatie te krijgen over Assen en Drenthe. Maar daarnaast is het in Assen nu ook de vraagbaak voor de inwoners en ondernemers op allerlei gebieden.

Het hele jaar door organiseert de VVV activiteiten zoals de Voor- en de Najaarsmarkt en sinds dit jaar ook een zomermarkt. Verder ondersteunt en promoot de VVV de evenementen die vanuit de binnenstad worden georganiseerd.

De VVV is ook een winkel waar u van harte welkom bent om een bezoekje te nemen als u in Assen bent om de lekkere Drentse Streekproducten te ontdekken die u hier onder andere kunt vinden of even door de fiets- en wandelroutes over Assen en Drenthe te neuzen.

Wat kunt u er zoal vinden:

 • VVV Cadeaukaarten, VVV Dinercheques, VVV Lekkerweg, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, Boekenbonnen en Bongo, cadeaubonnen, enz.
 • Bijzondere Drentse Streekproducten van Maallust, Drents Goed, Lekker Drents en de Bijzaak, enz.
 • Literatuur en vele fiets- en wandelroutes over Assen en Drenthe: knapzakroutes, knooppuntkaarten, gidsen en boeken.
 • Souvenirs van Assen en Drenthe en Holland zoals sleutelhangers, mokken en magneten.
 • Souvenirs van Holland zoals delftblauw molentjes, klompopeners, enz.
 • Een klein Bartje Museum, waar de historie van het boegbeeld van Assen te vinden is.
 • Bijzondere geschenken die een mooie herinnering aan uw bezoek aan Assen zijn.

Cadeaubonnen:

Wilt u iemand verrassen met een leuk geschenk, kies bijvoorbeeld voor een cadeaukaart. We bieden verschillende soorten cadeaukaarten aan, van VVV Cadeaukaarten, VVV Dinercheques, VVV Lekker Wegkaart, Bioscoopbonnen, BONGO bonnen, Bol.com bonnen, Podiumkaarten tot Boekenbonnen.

Drentse Streekproducten:

De echte Drentse Streekproducten zijn te vinden in de VVV. Bent u op zoek naar een lekker Maallust Biertje, koeiendrop of eigen gemaakte mosterd of jam? Bij ons kunt u het vinden! Of bent u op zoek naar een leuk cadeau? Stel zelf uw pakketje samen met streekproducten of kies uit één van de samengestelde pakketten.

Wandel- en fietsroutes:

Op zoek naar een wandel- of fietsroute? VVV Assen heeft een groot assortiment met wandelroutes, fietsroutes, knapzakroutes, Lange Astands Wandelpaden en fietsknooppuntkaarten om je eigen route uit te stippelen. Verkrijgbaar vanaf € 3,50 per stuk.

Souvenirs:

Bij ons kunt u souvenirs van Assen en Drenthe en van Holland vinden. Wij hebben een breed assortiment aan souvenirs zoals beeldjes van Bartje, Mannes, sleutelhangers en magneten in alle soorten en maten. Daarnaast hebben we ook delftsblauwe producten, molentjes, kussende paartjes of souvenirs voorzien van Hollandse prints.

Stadswandeling:

Als u zelf op pad wilt om de mooie monumenten, beelden en alle extra’s van Assen te ontdekken is bij de VVV de stadswandeling 'Stad der Paleizen' verkrijgbaar voor € 1,50.

Ook kunt u een stadswandeling als groep doen onder leiding van een gids, u geeft uw wensen aan wat betreft soort wandeling, datum en tijd en wij verzorgen de rest! Per gids 15 personen, de kosten zijn € 50,-. Bij grotere groepen regelen we meer gidsen. 

Fietsverhuur:

Assen is een mooie stad om te fietsen, buiten de stad is natuurlijk nog meer te ontdekken op de fiets met afwisselende landschappen. In de buurt van Assen zijn verschillende natuurgebieden te vinden zoals het nationaal park het Drentsche Aa en mooie bossen waar je doorheen kunt fietsen over de rustige fietspaden. Wij bieden u de mogelijkheid om bij ons een fiets te huren voorzien van zeven versnellingen.

Als u meer informatie nodig heeft, kom gerust even langs bij VVV Assen.

Of neem een kijkje op:

Tot ziens!

Openingstijden

 • Elke maandag 12.00 - 18.00 uur
 • Elke dinsdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke woensdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke donderdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke vrijdag 09.30 - 21.00 uur
 • Elke zaterdag 09.30 - 17.30 uur
 • Elke zondag gesloten
 • Koopzondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur

In de buurt

Toon resultaten

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee