Neem alvast een kijkje

7

De Balloohoeve


De  zorgboerderij:

Zorgboerderij de Balloohoeve wordt geleid door een enthousiast team dat dagbesteding biedt. Het is een agrarisch middel groot bedrijf met verbreding. De verbreding bestaat uit koffie en theeschenkerij, boerderij winkel, boerencamping, agrarisch natuurbeheer, groentetuin en ijsmakerij. De begeleiding wordt door vaste begeleiders gedaan die een agrarische en/of zorg achtergrond hebben.

Onze missie is om de deelnemer te laten…

De  zorgboerderij:

Zorgboerderij de Balloohoeve wordt geleid door een enthousiast team dat dagbesteding biedt. Het is een agrarisch middel groot bedrijf met verbreding. De verbreding bestaat uit koffie en theeschenkerij, boerderij winkel, boerencamping, agrarisch natuurbeheer, groentetuin en ijsmakerij. De begeleiding wordt door vaste begeleiders gedaan die een agrarische en/of zorg achtergrond hebben.

Onze missie is om de deelnemer te laten wennen aan de dagstructuur en zo mogelijk terug te brengen in de maatschappij ongeacht tijd. De visie van de Balloohoeve is dat de deelnemer centraal staat en er gekeken word naar de positieve en gezonde kanten van de deelnemer. Ze kunnen ten alle tijden zichzelf zijn en hoeven zich niet te bewijzen.

Het bijzondere aan de Balloohoeve is de rust en de ruimte die er wordt geboden aan de deelnemer waardoor er geen werkdruk ontstaat. Voor elke deelnemer is er werk op maat, hierdoor ontstaat er structuur bij de deelnemer doordat deze min of meer zijn/haar eigen werkzaamheden heeft die dag in dag uit terug komen op de boerderij. Belangrijk is dat het niet uit maakt hoelang een deelnemer bezig is met een activiteit, hierdoor ontstaat een lage werkdruk. De deelnemer geeft zelf aan welke werkzaamheden hem/haar aantrekken. Door de omgeving van de Balloohoeve scheidt deze zich af van andere zorgboerderijen. Deelnemers op de Balloohoeve staan namelijk nauw in contact met mensen van buitenaf, doordat de Balloohoeve midden in een het dorp Balloo ligt.

De winkel:

Biologisch eten is gezond en vol van smaak. Je kiest voor bio vanwege de duurzame landbouw, het bewustzijn ten aanzien van mens en natuur, of omwille van dierenwelzijn. Daarnaast zijn wij er voor je als je gewoon wil weten waar je eten vandaan komt.

De Balloohoeve is een gezellige en ruime winkel waar je terecht kunt voor bijzondere (eigen) producten, een goed gesprek en kennis van ons bedrijf, die we graag met je delen.
We hebben passie en hart voor bio, volgen geen trends en kiezen voor producten die echt zijn en waar we in geloven. Niet meer en zeker niet minder.

Vlees, groenten en eieren van eigen erf
In onze winkel vindt je veel producten afkomstig van onze boerderij. Op en om het erf scharrelen onze kippen, welke dagelijks zorgen voor verse eieren. Verder zijn de vriezers gevuld met vlees van eigen koeien. Deze koeien zijn in het seizoen in natuurgebied Balloërveld en Kampsheide te vinden, zij lopen daar van april tot en met september. In de winter zijn ze te bewonderen in onze stallen rondom de boerderij. Voor de mensen die geen, of niet altijd vlees eten hebben wij een ruim assortiment vleesvervangers en producten van de vegetarische slager.

Veel van de verse groenten komen uit onze eigen tuin, die gerund wordt door de deelnemers van de zorgboerderij, of uit de regio. Deze producten zijn herkenbaar aan het Puur Noord Nederland logo.

Dagelijks vers brood
Trots zijn we op onze oven, waar we ons eigen brood en koeken in afbakken. Het brood wordt geleverd door bakkerij Zonnemaire, zo hebben we 6 dagen in de week vers brood. Ook serveren wij iedere dag verse koeken bij de koffie of thee op ons terras.

De camping:

Eén van de onderdelen van de Balloohoeve is de boerencamping. Deze is zodanig op het terrein gesitueerd dat genoten kan worden van het Drentse boerenleven en een prachtig uitzicht over de omgeving.

De camping is gelegen aan vele fiets- en  wandelroutes (zoals het Pieterpad) en vormt een prima uitvalsbasis voor fietsers of wandelaars. Ook is de camping uitermate geschikt voor diegene die van rust, ruimte en gemoedelijkheid houdt.

Kampeerterrein en voorzieningen
Op onze camping treft u 25 ruime staanplaatsen met elektra. In 2017 is een nieuw gebouw geopend met daarin de sanitaire ruimtes. Deze ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming. Het gebouw is toegankelijk voor minder validen. De camping beschikt over een afwasplaats met warm water, een stortplaats voor het chemisch toilet en er zijn een wasmachine en droger. Ook is de camping voorzien van gratis Wifi.

Uw paard mee
Op onze camping heeft u de mogelijkheid om uw paard mee te nemen, wij beschikken over weidegang en stallen. Ook is onze camping geschikt voor huifkarren. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw paard, verwijzen we naar camping@deballoohoeve.nl

Openingstijden

  • Elke maandag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke dinsdag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke woensdag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke vrijdag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke zaterdag 09.00 - 17.00 uur
  • Elke zondag 10.30 - 17.00 uur

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!