WMD wandelroute Beilen

(1.5 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde route van 1,5 km loopt door het waterwingebied van Beilen. Deze route loopt door een eslandschap en kom je door een natuurlijk hooiland vol met bloemen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  Je kan het best parkeren op de parkeerplaats van WMD gelegen aan Mullingsweg weg die toegang heeft naar het nieuwe productiestation. Vanaf wandelknooppunt 07 loop je de route op. Kom je met het OV? Vanaf het treinstation Beilen is het nog ruim een kwartier lopen.…

  Deze bewegwijzerde route van 1,5 km loopt door het waterwingebied van Beilen. Deze route loopt door een eslandschap en kom je door een natuurlijk hooiland vol met bloemen. Afhankelijk van het weer kunnen sommige gedeeltes zompig zijn. De route is verboden toegang na zonsondergang en voor zonsopkomst.

  Parkeren & OV
  Je kan het best parkeren op de parkeerplaats van WMD gelegen aan Mullingsweg weg die toegang heeft naar het nieuwe productiestation. Vanaf wandelknooppunt 07 loop je de route op. Kom je met het OV? Vanaf het treinstation Beilen is het nog ruim een kwartier lopen.

  Bewegwijzering
  Deze route is bewegwijzerd aan de hand van vierkante bordjes met een blauwe opdruk. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Beilen.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Mullingsweg
  Beilen
  1

  WMD Drinkwater waterwingebied

  Waterwingebied Beilen
  2

  Het nieuwe productiestation Beilen van WMD Drinkwater in waterwingebied Beilen.

  WMD Productiestation Beilen
  3

  Kleine karekiet

  Kleine karekiet
  Eindpunt: Mullingsweg
  Beilen

  Beschrijving

  Startpunt: Mullingsweg
  Beilen
  • Je wandelt over het ‘blauwe goud’
   Drents drinkwater is een natuurproduct. Ons ‘blauwe goud’ komt uit waterwingebieden, die in prachtige natuurgebieden liggen. De natuur vormt de beste bescherming van ons Drentse drinkwater! We beschermen onze drinkwaterbronnen goed, want ze zijn kwetsbaar. Wat er niet in komt, hoeven wij er ook niet uit te halen. 
  • Natuurweetjes
   Je bevindt je in waterwingebied Beilen. Dit wingebied ligt op de oude Eursinger Esch op circa 13 meter boven NAP. Het natuurlijk hooiland met bloemen ligt in een eslandschap. Tijdens de wandeling kun je de waterberging zien die dient om het water zo lang mogelijk vast te houden.
  • Soorten die we vinden in dit wandelgebied
   - Grote Ratelaar
   - Groen specht
   - Orchidee
  Eindpunt: Mullingsweg
  Beilen

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!