Hubroute Klazienaveen (12 km)

(12.3 km)

 • Download
 • De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en het Van Echtenskanaal. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 12 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De rout…

  De hubroute Klazienaveen is een wandelroute via wandelknooppunten die start vanaf Klazienaveen. Je kunt verschillende afstanden wandelen vanaf dit startpunt. Met deze route wandel je langs de Hoogeveense Vaart en het Van Echtenskanaal. Ook kom je door het kanaaldorp Klazienaveen. Deze route is ongeveer 12 km en overal verhard. 

  Parkeren en OV

  De route start bij Bushalte Dordsebrug in Klazienaveen en is dus goed bereikbaar met het het OV.  (Adres is 7891 CE Klazienaveen). Plan hier je OV-route. Om het station heen zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar.

  Bewegwijzering

  De route is gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Je vindt de knooppunten in de beschrijving en wanneer je deze route downloadt. 

  Honden

  Honden mogen mee mits aangelijnd.

  Eten & drinken

  Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan op meerdere plekken in Klazienaveen. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen
  1

  Museum Janning - Verborgen schatten vanuit het verleden.... Collectie kerkelijke kunst en schilderijen van pastoor Hein Janning alsmede de historische fotocollectie van Meester Ben Schreur.

  Museum Janning
  70
  62
  2

  Koning Willem-Alexander kanaal

  Koning Willem-Alexander kanaal
  69
  3

  Pluktuin van 3500 m² met veel verschillende soorten fruitbomen, struiken, vaste planten en eenjarigen. Als het weer wat minder is, is het heerlijk toeven in het prieel. In de zomer kunt u tegen een geringe vergoeding zelf bloemen komen plukken.

  Smul- en Pluktuin van familie Veldman
  33
  24
  38
  37
  4

  Beeld 'De Veenarbeider'

  Beeld 'De Veenarbeider'
  5

  Een Nederlands Hervormde kerk, beter bekend als Kruiskerk, met aangebouwde consistorie en jeugdgebouw. De Kerk is gebouwd in de periode van 1957-1963 in opdracht van de Kerkvoogdij der Nederlands Hervormde Gemeente van Klazienaveen.

  Kruiskerk
  Eindpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen

  Beschrijving

  Startpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen

  Wandelen en het openbaar vervoer zijn een goede combinatie. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Recreatieschap Drenthe een aantal wandelingen samengesteld vanaf de hubs. De routes zijn gebaseerd op het wandelknooppuntennetwerk. Reis met het OV naar het startpunt van je wandeling. Bij deze route is dat Bushalte Dordsebrug: 7891 CE Klazienaveen. Vanaf de hub start je wandeling door het Drentse Landschap.

  Wandelknooppunten:

  70 – 62 – 69 – 33 – 24 – 38 – 37

  Over de route:

  Vanaf de hub in Klazienaveen heeft u de keuze uit een aantal wandelroutes van verschillende afstanden. Klazienaveen is een kanaaldorp dat ligt aan de Verlengde Hoogeveense Vaart. Voor deze 12-kilometer-lange wandeling volgt u eerst het kanaal aan de noordzijde richting knooppunt 70. Sinds eind 19e eeuw is dit kanaal de verbinding tussen het Meppelerdiep bij Meppel en het Süd-Nord-Kanal in Duitsland en deze wordt ter hoogte van Klazienaveen ook wel Van Echtenskanaal genoemd.

  Via een wandelpad komt u bij het Koning Willem-Alexanderkanaal, dat in 2013 in gebruik is genomen voor de pleziervaart in de Veenkoloniën. U vervolgt de route terug in de richting van Klazienaveen langs het Bargermeerkanaal. Aan het einde van dit kanaal ligt de Oranjesluis. Na het oversteken van de Verlengde Hoogeveense Vaart brengt de route u via een woonwijk op de Smallegang en door het park.

  Via het centrum gaat de route terug naar de hub. Naast dat hier verschillende winkels en restaurants te vinden zijn, komt u hierbij ook langs het bronzen beeld “De Veenarbeider.” Een toepasselijk kunstwerk op deze plek; veen speelt immers een prominente rol in Klazienaveen en het omliggende gebied van deze veenkolonie uit de 19e eeuw.

  Eindpunt: Langestraat
  7891 Klazienaveen
  • 70
  • 62
  • 69
  • 33
  • 24
  • 38
  • 37

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!