Kinderfietsroute Dino de mammoet

(15,7 km)

 • Download
 • De mammoetroute neemt jullie mee door het bijzondere natuurgebied tussen Gasselte en Borger. Rond Gasselte is het heerlijk fietsen. Deze route gaat dwars door De Hondsrug en neemt je mee door de prachtige bossen, langs een grafheuvel en bijzondere hunebedden.

  Parkeren

  Parkeren kan bij Gasselterstraat 9533 PC Drouwen.

  Bewegwijzering

  De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met groene opdruk.  Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering op andere locaties op te pakken.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Gasselterstraat
  9533 PC Drouwen
  1

  Deze twee hunebedden liggen netjes in een rustig park in Drouwen omgeven door gras. Als u met uw rug naar de weg staat is hunebed D19 het rechter hunebed. Beide hunebedden zijn vrij compleet, even groot en liggen dicht bij elkaar.

  Hunebed D19 en D20
  2

  Grafheuvel De Hondsrug
  3

  Borger is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Drenthe. Borger ligt op de Hondsrug, in de gemeente Borger-Odoorn en telt 4.765 inwoners.

  Borger
  4

  Boswachterij Gieten-Borger

  Boswachterij Gieten-Borger
  5

  De Hondsrug Geopark vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe. Hoe het ijs hier 150.000 jaar geleden over het land schuurde en alles plat walste wat op zijn weg kwam. Hoe ijs en smeltwater het landschap boetseerden tot heuvelrugge...

  de Hondsrug UNESCO Global Geopark
  6

  Aan de rand van boswachterij Gieten-Borger ligt zwemvijver ’t Nije Hemelriek. Het zandstrand en de speelweide biedt veilig speel- en spartelplezier voor kinderen. Neem je eigen eten en drinken mee voor de picknickplek, of kom langs in het restaurant.

  Recreatieplas 't Nije Hemelriek
  Eindpunt: Gasselterstraat
  9533 PC Drouwen

  Beschrijving

  Startpunt: Gasselterstraat
  9533 PC Drouwen
  • Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar lang, lang geleden trokken er groepen enorme mammoeten door Drenthe. Zo ook Dino de mammoet. Gaan jullie met hem mee, op pad door het heden?
  • Houd je van spannende verhalen? Dan ben je hier midden op De Hondsrug op de juiste plek. Het Geopark is namelijk een uniek gebied in Europa dat je het beste op de fiets kunt verkennen. Op De Hondsrug leefden ooit harige mammoeten, Neanderthalers en hunebedbouwers. En in het veld kun je nog sporen vinden van oude karren, helemaal uit de middeleeuwen. Waar wacht je nog op? Stap op de fiets en beleef de historie!
  • In de app ‘Steenmannetje Op Fietse’ (Android, iOS) vind je Dino en de andere dieren. Langs de route staan bordjes met daarop het dier van jouw route. In de Steenmannetje-app kun je de afbeeldingen op de bordjes scannen. Zo krijg je instructies voor opdrachten. Wil je tijdens de route een blik werpen in het verleden en zien hoe het er hier duizenden jaren geleden uitzag? Vergeet dan niet een VR-bril mee te nemen.
  Eindpunt: Gasselterstraat
  9533 PC Drouwen

  Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

  Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

  Ik doe mee