Neem alvast een kijkje

Spreekuur voor archeologie


Meld je aan!

Heb jij een mogelijk archeologische bodemvondst gedaan en ben je benieuwd wat het is? Kom dan langs op het spreekuur voor archeologie bij het Hunebedcentrum.

Archeologische bodemvondst
Doe je een bodemvondst in Drenthe (zowel individueel als in werkg…

Heb jij een mogelijk archeologische bodemvondst gedaan en ben je benieuwd wat het is? Kom dan langs op het spreekuur voor archeologie bij het Hunebedcentrum.

Archeologische bodemvondst
Doe je een bodemvondst in Drenthe (zowel individueel als in werkgroep verband), meld dit dan bij het spreekuur. De aanwezige archeologen onderzoeken en registreren de vondst, daardoor wordt de waardevolle archeologische informatie beschikbaar voor onderzoek. De locatie van jouw vondst wordt niet beschikbaar gemaakt, daarnaast kun je na afloop jouw vondst gewoon weer mee naar huis nemen. Tijdens de registratie wordt de vondst gefotografeerd en opgenomen in het de Database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Inzage krijgen in je eigen vondsten in de Pan-database is mogelijk.

Iets gevonden buiten Noord-Nederland?
Iets gevonden buiten Noord-Nederland én ben je niet woonachtig in Noord-Nederland? Dan verwijzen je graag door naar de website van PANHeb je een vraag over een steen, fossiel of schelp? Dan verwijzen we je graag door naar ons geologische spreekuur.

We starten om 13.30 uur en eindigen om 15.00 uur. Let op, van te voren aanmelden is verplicht! Doe dit via communicatie@hunebedcentrum.nl. Zo kunnen wij het bezoek in goede banen leiden. Voeg bij het aanmelden graag een beschrijving en één of meerdere, duidelijke foto’s van het object toe.

Wanneer

  • Donderdag 20 juni 2024 13.30 - 15.00 uur
  • Donderdag 12 september 2024 13.30 - 15.00 uur
  • Donderdag 10 oktober 2024 13.30 - 15.00 uur
  • Donderdag 14 november 2024 13.30 - 15.00 uur
  • Donderdag 12 december 2024 13.30 - 15.00 uur

Prijzen

  • Gratis

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!