5x Back to basic activiteiten

Dwalen door de bossen, je eigen maaltijd bij elkaar plukken en genieten van de prachtige omgeving. Even niet bezig met de drukte van alledag, maar opgaan in het moment. Met deze back to basic activiteiten vind je de verbinding met de natuur en met jezelf. 

Bushcraft

Bushcraft is een echte outdoor activiteit. Als bushcrafter ga je voor langere tijd de natuur in en je probeert het jezelf daar zo aangenaam mogelijk te maken. Een aantal technieken kunnen je daarbij helpen. Denk aan vuur maken, knive skills en oriënteren. Bij 25 graden Noord kun je je bushcraft programma helemaal zelf samenstellen. Zo ga jij in het vervolg goed voorbereid op pad!

Roots In Nature

Roots In Nature neemt je mee terug naar je oer. Tijdens een hike door verschillende natuurgebieden slaap je in een tent of bivak. Onderweg leer je alles over de geschiedenis van de Drentse natuur en ga je op zoek naar eetbare planten voor je maaltijd. Die wordt 's avonds bereid op het houtvuur. Na afloop ben je niet alleen beter in contact met de natuur om je heen, maar ook met de natuur in jezelf. 

Muir trek

Vlak voor zonsopkomst wekt de boswachter je voor een zwerftocht door de natuur. Struinen door de bossen van het Drents-Friese Wold. Even geen afleiding van je telefoon, maar leven in het hier en nu. De route staat niet vast en het tempo bepalen jullie zelf. Onderweg doe je activiteiten en sta je stil bij je omgeving. De Muir Trek is een bijzondere manier om de natuur te beleven. 

 

Wildplukken

Wildplukken. Niet alleen een leuke activiteit, maar ook nog eens erg lekker. Het is wel belangrijk om met enige kennis de natuur in te gaan. Planten en vruchten kunnen namelijk ook zeldzaam of giftig zijn. Leah en Tim van In het wilde weg vertellen je tijdens een excursie graag welke planten je kunt eten, hoe je ze moet plukken en niet onbelangrijk: hoe je hiermee de lekkerste gerechtjes maakt!

Spirit of nature

Spirit of Nature is een intuïtieve wandeling op de Hondsrug. Laat je verwachtingen thuis en leef in de waan van de dag. Stel je open voor dat wat er op je pad komt en word verrast door de natuur. De wandelingen hebben allemaal een eigen thema. En onderweg is er tijd voor oefeningen die je zintuigen prikkelen, je helpen loslaten of juist focussen. 

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

Retoertje: In de wildernis

Retoertje: In de wildernis Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

Ontdek de avonturier in jezelf. Tijdens dit retoertje dwaal je eindeloos door ruige bossen en overnacht je compleet off-grid in de Drentse wildernis. Weg van de dagelijkse beslommeringen. 

7x eetbare planten in Drenthe

7x eetbare planten in Drenthe Mand met kruiden op een houten tafel met notitiebriefje

Wildplukken is één grote culinaire natuurbeleving. In de Drentse natuur vind je verschillende soorten planten die je kunt eten en kan gebruiken voor heerlijke maaltijden. We geven je alvast een voorproefje van onze favoriete eetbare wilde planten. 

48 uur back to basic in een cabiner

48 uur back to basic in een cabiner

Een plek die de avonturier in je losmaakt en die je laat voelen wat de grootsheid van de natuur met je doet. Ervaar het tijdens een micro-get away in een zelfvoorzienende cabiner, midden in de Drentse natuur.

 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!