Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Retoertje: In de wildernis

Eindeloos dwalen door ruige bossen. Compleet off-grid overnachten in de Drentse wildernis. Kanoën, wildplukken en koken op het kampvuurtje. Het avontuur is dichterbij dan je denkt. Wie er open voor staat, kan zichzelf in Drenthe helemaal verliezen in de natuur. Weg van de dagelijkse beslommeringen en genieten van kleine dingen die het leven zo bijzonder maken.

48 uur back to basic in een cabiner

Een plek die de avonturier in je losmaakt en die je laat voelen wat de grootsheid van de natuur met je doet. Ervaar het tijdens een micro-get away in een zelfvoorzienende cabiner, midden in de Drentse natuur.

Lees het blog

Avonturen in de Drentse wildernis

Ontsnap aan de drukte. Weg van de gebaande paden en dwars door de Drentse natuur. Tijdens deze originele belevenissen zet je de wereld om je heen even op pauze.

Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

5x fotogenieke hotspots

De diversiteit aan ongerepte natuur maakt Drenthe een walhalla voor fotografen en Instagrammers. Upgrade jouw timeline met oer-Drentse beelden en laat je inspireren door deze 5 beeldschone locaties. 

Bekijk de tips

Een cadeautje van Drenthe!

Alsjeblieft, de Drenthe gids boordevol inspiratie en tips voor jouw bezoek aan de Oerprovincie.

Download de gratis gids

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

5x Hooglanders spotten

5x Hooglanders spotten Een Schotse hooglander graast ongestoord in de Drentse natuur. Het is nog erg vroeg. De dauw hangt nog in de lage begroeiing en er hangt nog wat nevel.
Blog

Schotse Hooglanders komen op veel plekken in Drenthe voor, maar waar loop je de meeste kans ze tegen te komen? Hier vind je vijf gebieden waar deze grote grazers rondlopen. 

Kijktip: 3 Op Reis in Drenthe

Kijktip: 3 Op Reis in Drenthe
Video

Chris maakt een roadtrip door Drenthe; het meest bosrijke gebied van Nederland met het minst aantal inwoners per vierkante kilometer. Met een camper gaat Chris op zoek naar de vrijheid en de wilde natuur die Drenthe te bieden heeft. Bekijk hier de aflevering.

5x uitdagende MTB-routes

5x uitdagende MTB-routes Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.
Tips

In Drenthe is het fantastisch mountainbiken. Door de heuvels en enorme ruimte kun je bij ons alle kanten op één van de vele MTB-routes. Pak je MTB vast maar, want hier komen vijf uitdagende parcoursen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!