Neem alvast een kijkje

Vakantiewoning Pimpernel


Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt in het verstilde Reestdal de mooie, royale vakant…

Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt in het verstilde Reestdal de mooie, royale vakantiewoning De Pimpernel. Wie eenmaal de slingerende Reest door dit eeuwenoude middeleeuwse cultuurlandschap heeft ontdekt, zal verwonderd zijn over haar ongekende schoonheid. Een uiterst zeldzaam landschap dat bijna overal is verdwenen. Vanuit de Pimpernel heeft u werkelijk een fantastisch uitzicht over dit unieke natuurgebied met een ooievaarsgezin vaak als vaste gast in de zomer. De vakantiewoning De Pimpernel is gesitueerd in de karakteristieke, vrijstaande schuur van de voormalige boerderij. De boerderijwoning zelf is privé bewoond, maar door de situering biedt de vakantiewoning veel privacy, rust en ruimte.

Het water van de Reest vormde het landschap in het zuidwesten van Drenthe. Zijn unieke ligging als grensrivier heeft ervoor gezorgd dat het authentieke karakter van het landschap bewaard is gebleven. Vanaf de middeleeuwen werden kleine nederzettingen langs de beek gebouwd. Dit gebeurde op gunstig gelegen zandopduikingen waar De Wildenberg, de plek waar de Pimpernel gevestigd is, een van de oudste moet zijn geweest.

Het ongeschonden karakter en de rust die u in dit oude heuvellandschap vindt, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht. Geniet onderweg van een high tea of heerlijk diner op het prachtige landgoed De Havixhorst met haar unieke beeldentuin.

In de nabijgelegen dorpen de Wijk (10 km) en Zuidwolde (9 km) kunt u terecht voor uw boodschappen

De vakantiewoning De Pimpernel is gelijkvloers. De woonkamer heeft een moderne open keuken met een heerlijke houtkachel. Naast een gezamenlijke woonkamer is er een aparte verblijfsruimte met kleine keuken en aparte slaapkamer. Uitermate geschikt voor twee echtparen of een gezin met grootouders. De woning bevat 3 slaapkamers (2 x met dubbel bed en 1 x met 2 enkele bedden), allen op de begane grond. Er is een heerlijke tuin met een comfortabel terras. Het uitzicht op het prachtige Reestdal maakt uw verblijf aan dit onontdekte gebied compleet.

 

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!