Neem alvast een kijkje

De Oude Meester


Meer informatie

Uniek, een voormalige lagere school van bijna 100 jaar oud!

Maar dan wel volledig gerestaureerd en verbouwd. Vakantiehuis De Oude Meester onderscheidt zich van andere grote vakantiehuizen door de hoge plafonds, het licht door de grote ramen, de prachtige bouwstijl, het uniek uitzicht, de enorme tuin met vijver, grote slaapkamers en de faciliteiten voor honden en paarden.

Er is een grote gezellige huiskamer …

Uniek, een voormalige lagere school van bijna 100 jaar oud!

Maar dan wel volledig gerestaureerd en verbouwd. Vakantiehuis De Oude Meester onderscheidt zich van andere grote vakantiehuizen door de hoge plafonds, het licht door de grote ramen, de prachtige bouwstijl, het uniek uitzicht, de enorme tuin met vijver, grote slaapkamers en de faciliteiten voor honden en paarden.

Er is een grote gezellige huiskamer met open haard waar je met je hele gezelschap – familieweekend of vriendenweekend – aan één grote tafel kunt eten. De huiskamer biedt een uniek uitzicht over de grote tuin met vijver en omliggende weides, akkers en natuurgebieden van nationaal park het Drents Friese Wold. Kortom, een hele fijne plek voor families en vrienden met een hoge waardering van haar gasten!

Van oude school naar kindvriendelijk vakantiehuis

Van 1920 tot 1995 was De Oude Meester de lagere school voor kinderen uit Zorgvlied, Wateren en Oude Willem. Of het in die tijd een fijne plek voor kinderen was, dat weten we niet. Maar nu in ieder geval wel! Binnen voldoende ruimte voor spelletjes en voor alle leeftijden zijn boeken aanwezig. Een grote tuin met voldoende speelruimte voor kinderen.

Ook de aanwezigheid van dieren – waaronder paarden – heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Verder zijn in het seizoen op de naastgelegen camping een buitenzwembad, meertje met strand, visvijver, springkussens, speeltuin en animatieprogramma. De gastjes van De Oude Meester kunnen in overleg met ons gebruik maken van deze mogelijkheden.

Gezelligheid, maar ook rust

Het vakantiehuis met 9 slaapkamers en 4 badkamers biedt ruimte, comfort en een fijne sfeer voor gezelschappen tot 24 gasten. Door de indeling van het huis is het, voor gasten die daar behoefte aan hebben, goed mogelijk je even rustig terug te trekken uit het gezelschap om even bij te komen.

Van stenen naar gastvrijheid

Niet alleen is dit prachtige gebouw met veel liefde en respect door ons verbouwd. Al snel werd ons duidelijk dat wij niet alleen stenen verhuren. Ook aan het begrip gastvrijheid willen we op een onderscheidende wijze vorm en inhoud geven. Onze gasten noemen wel eens dat De Oude Meester bezieling heeft! Kijk bij de reviews in het gastenboek.

Alle voordelen van De Oude Meester op een rij:

 • Niet alleen een grote vakantiewoning, ook een unieke vakantiewoning
 • Het vakantiehuis is prachtig verbouwd met ruime slaapkamers en badkamers
 • Fijne boxspring bedden met goede matrassen zorgen voor een goede nachtrust
 • De keuken is goed toegerust met o.a. vaatwasser, grote oven, magnetron en 6-pits gasstel
 • De grote privétuin van het vakantiehuis is volledig omheind
 • Voor kinderen een heerlijke plek met alle speel – en zwemmogelijkheden op de naastgelegen camping
 • Voor kleine kinderen kan de vijver afgezet worden met een veilige omheining
 • Honden zijn welkom en kunnen vrij spelen en ravotten in de omheinde tuin
 • Ook voor uw eigen paard(en) heeft het vakantiehuis mogelijkheid tot weidegang
 • Het grote familie vakantiehuis ligt in het nationaal park het Drents Friese Wold
 • Alle fiets, – wandel en ruiterpaden beginnen voor de deur van het vakantiehuis
 • 8 slaapkamers bevinden zich op de eerste etage, op de begane grond bevindt zich de 9e slaapkamer (tweepersoons) met naastgelegen sanitaire voorzieningen.

Openingstijden

 • voor prijzen en beschikbaarheid kijk op https://www.deoudemeester.nl/groot-vakantiehuis. Op onze website kunt u niet alleen online de beschikbaarheid checken en de huursom berekenen, u kunt ook online een vrijblijvende optie nemen of een reservering plaatsen

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!