Ga op ontdekkingstocht in de natuur

Dompel je onder in de natuur! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Daar kun je heerlijk in dwalen. Laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een 'Drentse Hooglander', een heideschaap, een das of bever? In Drenthe kan je deze dieren voorbij zien komen. Het buitenleven is hier ontdekken en genieten geblazen voor jong en oud. Trek er zelf op uit of doe mee aan één van de vele leuke activiteiten die je in de Drentse natuur kunt doen.

Vind jij alle dieren?

Voor kinderen is Drenthe één grote speeltuin. Speelbossen, klimparken en zwemplassen, je vindt het in Drenthe allemaal. Maar ga samen ook eens op ontdekkingstocht in de natuur. Wie weet welke dieren je allemaal tegenkomt. Slangen, roofvogels, reeën, Schotse Hooglanders, neem je verrekijker, dieren zoekkaart en fotocamera maar mee. 

Alle kinderactiviteiten in de natuur

Nationale Parken

Je kijkt hier je ogen uit. Drenthe heeft drie Nationale Parken, met elk een heel eigen karakter. Fiets door het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat je meevoeren langs de 28 kilometer lange beek in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa. Mooi in elk jaargetijde!

Onze Nationale Parken

Zeker doen!

 

 • Maak een praatje met de schaapsherder en wandel tussen de schapen door. Maar breng vooral ook een bezoek aan een schaapskooi. Leuk voor jong én oud.
   
 • Letterlijk een toplocatie. Wandel op grote hoogte tussen de toppen van de bomen door op het Boomkroonpad.
   
 • Ga op excursie in de electrische Eko-Explorer. Je komt op plekken in de natuur waar je anders niet komt.
   
 • Klim hoog tussen de bomen en glij nog sneller weer naar beneden aan een katrol. Drenthe is een echt klimparadijs met de verschillende klimparken.
   
 • Stap in de stoere landrover en ontdek met Avontuurlijk Gees het prachtige beekdallandschap rondom Gees.

De Wildernis van Drenthe

Met de prachtige natuurdocumentaire Wildernis in Drenthe laten filmmakers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven zien hoe je in de natuur van Drenthe wildernis kan beleven. Bekijk hieronder de trailer.

Met dank aan:

                  

Fotografie: Stichting Het Drentse Landschap, Frans de Vries, Laurie Karine, Geurt Besselink, Andries de la Lande Cremer, Aaldrik Pot, Gerrit Rekers, Alex Plantinga.