Natuur & Parken

Natuur om te ontdekken

Dompel je onder in de natuur! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Daar kun je heerlijk in dwalen. Struin door bossen. Wandel langs een mooie beek.
Fiets door heidegebieden en laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een 'Drentse Hooglander', een heideschaap of een edelhert? Grote kans in Drenthe. Het buitenleven is hier ontdekken en genieten geblazen.

Nationale Parken

Je kijkt hier je ogen uit. Drenthe heeft drie Nationale Parken, met elk een heel eigen karakter. Fiets door het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat je meevoeren langs de 28 kilometer lange beek in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa. Mooi in elk jaargetijde!

Onze Nationale Parken

Natuurgebieden

Natuurlijk zijn we trots dat Drenthe maar liefst drie Nationale Parken heeft, maar onze natuurgebieden doen daar absoluut niet voor onder. De Hondsrug, het Balloërveld, Fochteloërveen: Drenthe stroomt over van natuur. Kom en beleef het zelf, je blijft maar om je heen kijken!

Onze natuurgebieden

Te doen in de natuur - Er is veel te beleven in de Drentse natuur. Wat ga jij doen?

Zeker doen!

 

  • Maak een praatje met de schaapsherder. Je wandelt hier zo tussen de schapen door. Breng vooral ook een bezoek aan een schaapskooi. Leuk voor jong én oud.
     
  • Letterlijk een toplocatie. Geen hoogtevrees? Wandel dan op grote hoogte tussen de toppen van de bomen door op het Boomkroonpad.
     
  • Maak kennis met onze mystieke reuzen. Een hunebed moet je simpelweg gezien hebben als je Drenthe bezoekt. 
     
  • Wandel de nacht in bij het donkerste stukje vaste land in Nederland. Zoveel sterren heb je nog nooit gezien!