Dwingeler Ommetje Uranus

1 uur 10 minuten (5.2 km)

 • Download
 • Het Dwingeler Ommetje Uranus is een bewegwijzerde route van 5,2 km vanaf het buurtschap Eemster, naast Dwingeloo. De route is veelzijdig en loopt langs monumentale boerderijen en paden waar je normaal gesproken niet langs kunt. Dankzij bewoners kan dat nu wel en dat levert een leuke en verrasende route op. Onderweg staan wat kraampjes met boeken en snuisterijen. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV

  Je kunt de route het beste…

  Het Dwingeler Ommetje Uranus is een bewegwijzerde route van 5,2 km vanaf het buurtschap Eemster, naast Dwingeloo. De route is veelzijdig en loopt langs monumentale boerderijen en paden waar je normaal gesproken niet langs kunt. Dankzij bewoners kan dat nu wel en dat levert een leuke en verrasende route op. Onderweg staan wat kraampjes met boeken en snuisterijen. De route is niet overal verhard.

  Parkeren en OV

  Je kunt de route het beste starten op de kruising van Eemster, Holtien en Boterveen. In Eemster kun je gratis parkeren. Eemster is niet zo goed met het OV bereikbaar. 

  Bewegwijzering

  Deze route is bewegwijzerd met bordjes met daarop 'Dwingeler Ommetje Uranus'.

  Honden

  Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

  Eten en drinken
  Onderweg iets eten of drinken? Voor een kopje koffie, chocomelk of soep is er een Rustpunt langs de route, in een prachtige landelijke omgeving tussen de fruitbomen. Of je gaat na je wandeling naar Dwingeloo, waar je meerdere horecagelegenheden vindt. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: Eemster 14
  7991 PP Eemster
  Eindpunt: Eemster 78
  7991 PT Dwingeloo

  Beschrijving

  Startpunt: Eemster 14
  7991 PP Eemster

  Extra info

  De route is 5.2 km lang wat iets langer dan een uur lopen is, tenzij u natuurlijk wat meer tijd inruimt om te genieten en u te verbazen. Onderweg staan bankjes en het einde is zeer verrassend.

  Op Eemster 80 vind je melkeveebedrijf 'Eemshold Dairy' met hun winkel geopend op zaterdag. 

  Veel wandel plezier!

  Eindpunt: Eemster 78
  7991 PT Dwingeloo

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!