Neem alvast een kijkje

4

OERmuseum


Beleef de OERtijd  in het OERmuseum
Bij binnenkomst in het karakteristieke Schultehuis in Diever sta je direct oog in oog …

Beleef de OERtijd  in het OERmuseum
Bij binnenkomst in het karakteristieke Schultehuis in Diever sta je direct oog in oog met een imposante mammoet en haar jong. Een knipoog naar het verre verleden toen de mammoet hier in de omgeving leefde, blijkt uit gevonden botresten. Eenmaal binnen maak je een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. Veel van de archeologische vondsten komen uit de directe omgeving en laten zien hoe de mensen woonden, leefden en werkten in onze OERprovincie. Diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen zorgen voor een ware beleving voor jong en oud.

Expositie over archeologie
Wat is archeologie en wat doet een archeoloog. Welke moderne technieken worden gebruikt en hoe moet je archeologische vondsten interpreteren. Letterlijk onder de grond in de oude kelder ervaar je het werk van een archeoloog.

Kinderspeurneuzen
Speuren in de oertijd. Verkleed je als rendierjager, bouw een hunebed, doe een opgraving en kijk hoe een prehistorische bronsoven werkt. Of maak een speurtocht door het museum. Vanaf 12 jaar kun je ook mee met de OERwandeling naar de hunebedden.

Verwondering. Misleiding. Historie.
OERmuseum vormt samen met Museum Valse Kunst en Miramar Zeemuseum ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Achter iedere schat schuilt een bijzonder verhaal en dat maakt een bezoek aan deze musea zo bijzonder, ook voor kinderen! www.deschatkamers.nl

Prijzen

  • Volwassenen € 6,00 Groepskorting vanaf 10 personen.
  • Kinderen € 4,00 6 t/m 12 jaar.
  • Kinderen Gratis 0 t/m 5 jaar.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!