Neem alvast een kijkje

Atelier Bea Venema


Sculptrice met een passie voor steen.

Bea Venema werkt vooral met marmer, serpetijn en graniet.

''De vrije vorm en het vormgebied tussen figuratief en abstractie hebben mijn…

Sculptrice met een passie voor steen.

Bea Venema werkt vooral met marmer, serpetijn en graniet.

''De vrije vorm en het vormgebied tussen figuratief en abstractie hebben mijn belangstelling. Ik ga op zoek naar lijnen die in de steen zitten (taille direct). Daardoor wordt een beeld soms abstract, soms figuratief. Het maken van een beeld op deze manier is een avontuur wat mij eindeloos boeit. Model kan staan, een mens maar ook andere organische natuurlijke uitgangspunten. In het figuratieve werk wordt het herkenbare gedeelte geabstraheerd. Hierdoor ontstaan beelden die een andere waarde krijgen en voor een nieuwe indruk zorgen. Ronde organische vormen zijn mijn uitgangspunten ook al probeer ik soms wat anders, ze komen altijd terug voordat ik een beeld perfect vind.''

Der Barca a Vela, o.t.w. de zeilboten zijn een combinatie van steen en glas. De transparantie en kleur van het glas maken een perfecte combinatie met de hardheid van steen.

Regelmatig werk ik in Pietrasanta, Toscane, Italië. De kennis van de ambachtslieden, de overdaad aan verschillende soorten steen en de traditie van de steensculptuur in het dagelijkse leven van de mensen in Pietrasanta, is een bron van inspiratie.

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Atelier Bea Venema
Vaart Noord Zijde 96
7833 HE Nieuw Amsterdam
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!