5x Voorjaarsvakantiepret

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Die verloopt misschien net wat anders dan je had gehoopt. Maar er valt nog steeds genoeg te beleven. Wij geven je alvast vijf tips voor thuis, dus vervelen is er niet bij!

Hut bouwen

Slecht weer buiten? Speel binnen in je zelfgemaakte hut in de woonkamer. Maak eerst een plan. Denk na over hoe je de hut wilt bouwen en welke materialen je nodig hebt. Gebruik bijvoorbeeld kleden voor het dak en maak ze aan elkaar vast met wasknijpers. Pak stoelen of grote kussens voor de muren. En zorg dat je in de hut lekker zacht kan zitten. Misschien kun je zelfs lichtjes ophangen. Neem tot slot wat boeken mee om te lezen of speel Expeditie Oerbos!

 

Expeditie Oerbos

Daag je broertjes, zusjes of ouders uit voor een spelletje. Wie als eerste bij de boomhut is, wint Expeditie Oerbos. Onderweg kom je verschillende obstakels tegen die je verder helpen. Maar kom niet vast te zitten in een modderplas, want dan sla je een beurt over! En kruist de grijze wolf je pad? Dan begin je helemaal opnieuw. Om te starten download en print je het bordspel. Zoek wat steentjes als pion en pak een dobbelsteen. Zet ‘m op!

Happy Stones

Ben jij ze al tegengekomen bij jou in de buurt? Beschilderde stenen die op een willekeurige plek zijn neergelegd. Om mee te nemen of om verder te laten zwerven. Met wat verf, kwasten en stenen maak je zelf ook zwerfkeitjes. Zet ‘Happy Stones Drenthe’ op de achterkant. Dan weet de vinder in welke Facebookgroep een foto geplaatst kan worden. Klaar met verven? Lak de Happy Stones af om ze weerbestendig te maken. Verspreid de steentjes daarna tijdens een stevige wandeling bij jou in de buurt. En vergeet vooral niet om je vondsten hier te delen.

Pijl en boog maken

Ga lekker naar buiten en zoek naar een lange tak. De tak moet goed kunnen buigen. Maar pas op dat hij niet te dun is, want dan breekt het. Knoop vervolgens een touw aan één uiteinde, trek het strak en bind het vast aan het andere uiteinde wanneer de tak gebogen staat. Gebruik dunne rechte takjes als pijlen. Pijl en boog klaar? Teken een schietschijf op een kartonnen doos of neem je pijl en boog mee naar het bos. Ennuh, niet op je broertje of zusje richten hé!

Wildlands Backstage Journaal

Benieuwd hoe het met de dieren in Wildlands gaat? Iedere week praten de dierverzorgers je bij over de laatste gebeurtenissen in het Wildlands Backstage Journaal. Zo is ook te zien dat het dierenpark er een aantal nieuwe bewoners bijgekregen heeft. Eén van die nieuwe bewoners is het pasgeboren olifantenkalf van Mingalar Oo. Het mannetje heet Ka Yan en is te bewonderen via de livestream.

Ook leuk om te doen!

Zelf pannenkoeken bakken

Zelf pannenkoeken bakken 2 overheerlijke pannenkoeken met poedersuiker, klaar om op te eten.

Van een wandeling door het bos krijg je natuurlijk trek. Met dit recept bak je zelf de heerlijkste pannenkoeken. Eet smakelijk!

Tips voor smartphone fotografie

Tips voor smartphone fotografie In het bos een foto maken van de natuur met een smartphone.

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto's van maakt. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen. 

Dieren zoeken in je eigen tuin

Dieren zoeken in je eigen tuin

Om dieren te spotten hoef je niet per se de natuur in. Ook in je eigen tuin komen vogels en insecten voorbij. Vink ze af met de Dierenzoekkaart van Drenthe!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!