Neem alvast een kijkje

Wekelijkse lesen Mindfulness Hatha Yoga


Als mens hebben we tussen de 40.000 en 60.000 gedachten per dag. Denken is dus net als ademhalen. Je doet het altijd en meestal onbewust.
Mindfulness is niets anders dan zonder oordeel aandachtig zijn voor h…

Als mens hebben we tussen de 40.000 en 60.000 gedachten per dag. Denken is dus net als ademhalen. Je doet het altijd en meestal onbewust.
Mindfulness is niets anders dan zonder oordeel aandachtig zijn voor het huidige moment. Aandacht voor je adem en aandacht voor de bewegingen helpen hierbij. Door bewust te ademen tijdens meditatie en beweging train je je aandacht (concentratie) waardoor je niet steeds met je gedachten elders bent. Door deze aandacht ook toe te passen in een statische houding ontstaat er meer ruimte, maar ook meer balans in denken en doen. Daarom starten we altijd met een korte meditatie gecombineerd met een ademhalingsoefening. Yoga zonder mindfulness bestaat in feite niet, maar om een onderscheid te maken tussen de dynamischere vormen van yoga en de vorm die ik geef heb ik het Mindful Hatha Yoga genoemd.

Prijzen

  • Volwassenen € 8,00 Heb je nog vragen? Dan voel je welkom om mij een bericht te sturen op ahimsa-yoga@kpnmail.nl of via WhatsApp: 06-464 10 751

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!