Diever Ommetje Othello

1 uur 10 minuten (5.9 km)

 • Download
 • De gezellige Brink, midden in Diever, is met zijn winkeltjes, Pancratiuskerk, OERmuseum, het voormalige Gemeentehuis en diverse horeca gelegenheden de start van deze wandeling. Voor het voormalige Gemeentehuis zie je het beeld “Het Leven” . Dit beeld symboliseert geboorte (baby in de wieg), huwelijk (man en vrouw) en overlijden (zuil).  Deze werden aangegeven in het voormalige Gemeentehuis.

  Dit Dievers wandelommetje is geschikt met kinderen en honden mits aangelijnd. 

  Parkeren, OV en oplaadpunten fiets
  De fietsen kunnen hi…

  De gezellige Brink, midden in Diever, is met zijn winkeltjes, Pancratiuskerk, OERmuseum, het voormalige Gemeentehuis en diverse horeca gelegenheden de start van deze wandeling. Voor het voormalige Gemeentehuis zie je het beeld “Het Leven” . Dit beeld symboliseert geboorte (baby in de wieg), huwelijk (man en vrouw) en overlijden (zuil).  Deze werden aangegeven in het voormalige Gemeentehuis.

  Dit Dievers wandelommetje is geschikt met kinderen en honden mits aangelijnd. 

  Parkeren, OV en oplaadpunten fiets
  De fietsen kunnen hier geplaatst worden. E-bikes kunnen opgeladen worden. Er is horeca aanwezig met wc's.  Auto's kan op lang parkeren, naast de Brink.
  Aan de Hoofdstraat is een bushalte voor vervoer richting Steenwijk, Assen of Meppel. Kijk op www.9292ov.nl of bel (0900) 9292 voor actuele info.

  Bewegwijzering
  Volg de licht blauwe bordjes met de naam Othello. De route kan één kant op gelopen worden.

  De route gaat grotendeels over onverharde paden en daarom niet geschikt voor minder validen. 

  Dit ga je zien

  Dorpsboomgaard: leuk om hier even te struinen. Deze boomgaard is aangelegd door vrijwilligers en leerlingen van de basisschool. Rond juni bloeien hier volop margrietjes.

  Daarna volgen eenmanspaden langs weilanden en landbouwgebied van Kalteren. In het voorjaar zie je hier vaak tulpen of pioenrozen.
  Je volgt daarna je weg langs de Kwasloot waar aan de overkant reeën gespot kunnen worden.
  Je komt uit in het buurtschap Kalteren. Vanuit dit buurtschap en het buurtschap Oldendiever is het dorp Diever ontstaan. De meeste boerderijen zijn inmiddels opnieuw opgebouwd.

  Via het Kerkpad en een wandelpad bereik je de Beweegtuin van Diever. Daarna ben je weer op de Brink om nog een Ommetje te wandelen of te wandelen door het dorp.

  De Diever Ommetjes zijn mede tot stand gekomen door: Gemeente Westerveld (middels Regio Deal Zwolle), Recreatieschap Drenthe, Dorpsbelangen, Landschapsbeheer, Ondernemersvereniging Diever en Werkgroep Diever Ommetjes. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: Start, wandelknooppunt 45 op de Brink in Diever
  7981 BZ Diever
  45
  1

  Het Oermuseum richt zich op de prehistorie in het gebied West-Drenthe.

  OERmuseum
  2

  Kalteren is een buurtschap in de gemeente Westerveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt aan de gelijknamige weg ten westen van Diever. Het behoorde tot en met 1997 tot de gemeente Diever.

  Kalteren
  3

  De Vlijt staat in Diever, of eigenlijk in Oldendiever. De oorsprong van deze molen ligt in Friesland. Er zijn een paar vaste molenaars die er voor zorgen dat de molen elke zaterdag draait en maalt....

  De Vlijt
  Eindpunt: Start, wandelknooppunt 45 op de Brink in Diever
  7981 BZ Diever
  • 45

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!