Diever Ommetje Midzomernachtdroom

1 uur 15 minuten (5.7 km)

 • Download
 • De start van dit Ommetje is op de Brink van Diever, Drie andere Ommetjes van Diever starten ook op de Brink. De vijfde start bij Landgoed 't Wildrijck of bij Landhotel Diever maar deze is wel met een aantal Ommetjes te combineren. 

  Dit Dievers wandelommetje is geschikt voor kinderen en honden mits aangelijnd. 

  Parkeren, OV en oplaadpunten fiets

  De fietsen kunnen op de Brink geplaatst worden. E-bikes kunnen hier ook opgeladen worden. Er is horeca aanwezig met wc's.  

  Parkeren kan n…

  De start van dit Ommetje is op de Brink van Diever, Drie andere Ommetjes van Diever starten ook op de Brink. De vijfde start bij Landgoed 't Wildrijck of bij Landhotel Diever maar deze is wel met een aantal Ommetjes te combineren. 

  Dit Dievers wandelommetje is geschikt voor kinderen en honden mits aangelijnd. 

  Parkeren, OV en oplaadpunten fiets

  De fietsen kunnen op de Brink geplaatst worden. E-bikes kunnen hier ook opgeladen worden. Er is horeca aanwezig met wc's.  

  Parkeren kan naast het oude Gemeentehuis (Kerkpad 1), op de parkeerplaats bij Supermarkt Plus of op het parkeerterrein tegenover de TIP aan de Bosweg.
   Aan de Hoofdstraat is een bushalte voor vervoer richting Steenwijk, Assen of Meppel. Kijk op www.9292ov.nl of bel (0900) 9292 voor actuele info.

  Bewegwijzering
  Volg de paarse bordjes met de naam Midzomernachtdroom. De route kan één kant op gelopen worden.

  De route gaat grotendeels over onverharde paden en daarom niet geschikt voor rolstoelen. 

  Dit ga je zien:

  Vanaf de Brink in Diever start dit Ommetje van 5,7 km over de Hoofdstraat met diverse monumentale panden tot aan het Gemeentehuis van de gemeente Westerveld waar Diever onder valt.
  Je doorkruist een deel van de nieuwbouwwijk Kalterbroeken om in een verborgen gebied terecht te komen met visvijver HSV de Kalterbroeken. We lopen een klein stukje langs de vijver maar je kunt er ook helemaal omheen lopen en dan de route weer oppakken bij het zandpad ter hoogte van de slagboom.

  Via een zandweg kom je bij de provinciale weg. Deze wordt overgestoken om daarna door Park Midzomer te lopen. De straatnamen verwijzen naar Shakespeare. Al snel kom je in bosrijk gebied; landgoed Berkenheuvel met enkele statige lanen om door te wandelen.

  Je wandelt daarna langs de Noordes met zijn uitzicht over de landerijen en zicht op Diever. Je komt langs een voormalig tolhuisje. Daarna zie je aan de linkerkant het oorlogsmonument en aan de rechterkant het lijkwagenhuis voordat je de TIP (Toerist info punt) /Brasserie Puur bereikt. 

  De route komt vervolgens langs een parkje met kunstobjecten en je steekt de weg over bij de Van Os bank richting de eendenvijver. Dan loop je door de Achterstraat met op nummer 14 een monumentale boerderij. Via de Peperstraat leidt de route je weer naar de Brink. Vanaf deze beiden straten heb je een mooi uitzicht op de Pancratius kerk. Net voordat je de Brink bereikt zie je aan de linkerkant nog de oude smederij van wijlen Klaas Kleine.


  De Diever Ommetjes zijn mede tot stand gekomen door: Gemeente Westerveld (middels Regio Deal Zwolle), Recreatieschap Drenthe, Dorpsbelangen, Landschapsbeheer, Ondernemersvereniging Diever en Werkgroep Diever Ommetjes. 

  Dit ga je zien

  Startpunt: Start, wandelknooppunt 45 op de Brink in Diever
  Brink 2
  7981 BZ Diever
  45
  1

  Het Oermuseum richt zich op de prehistorie in het gebied West-Drenthe.

  OERmuseum
  2

  Mooi visvijver net buiten Diever

  Visvijver Diever
  3

  Voormalig bosbouw gebied. Nu fijn om te wandelen

  Landgoed Berkenheuvel
  4

  Het toeristisch informatie punt van de gemeente Westerveld. In onze vestigingen kunt u toeristische informatie over de omgeving vinden.

  Tourist Info Punt Diever
  5

  19e eeuwse BOERDERIJ met zijbaander onder deels pannen- deels rietgedekt aan voorzijde afgewolfd schilddak met uilebord; twee schoorstenen, geschulpte en niet-geschulpte windveren; staafankers. In de van een sprong voorziene voorgevel opgeklampte deur met bovenlicht met levensboom en drie zesruitssc

  Achterstraat 14 Diever
  6

  Oude kerk op de Brink in Diever

  Sint Pancratius kerk
  Eindpunt: Start, wandelknooppunt 45 op de Brink in Diever
  Brink 2
  7981 BZ Diever
  • 45

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!